Thursday, May 20, 2010

Saya nak tahu KENAPA....


Untuk meredakan stress buat kerja, stress melayankan ragam manusia yang pelbagai..mari kita mengasah minda dan pengetahuan am....Ha..untuk seronok-seronok sahaja..Tak ada hadiah pun....  Entahlah..mungkin kalau sambutan menggalakkan akan ada hadiah yang disusulkan kemudian.. Siapa tahu ye tak....


SOALAN PERTAMA
Kenapa coklat yang saya beli warna dia macam ni?
Macam campur warna putihdan coklat....  Kenapa ya?







SOALAN KEDUA
Kenapa telur yang saya rebus masak penuh ini satu biji sahaja yang terapung..dua lagi tenggelam...  Kenapa?









SOALAN KETIGA

Apa benda yang berwarna kuning, dan didalamnya keriput-keriput.....



Ha......2 daripada soalan di atas saya ada jawapannya.....  Cuma 1 sahaja yang saya sendiri tak tahu.,....

Jom kita jawab sama-sama......





psssttt........next month saya dah mula terima tempahan untuk majlis aqiqah dan cukur jambul...sape nak tempah bolehlah tempah sekarang...

9 comments:

Jemari Seni said...

Soalan 1 = Coklat expired sudah!

Soalan 2 = Telur terapung tu telur yg ringan isinyer

Soalan 3 = Yellow pages ker? muuahahahhaha

mrs.ecam said...

x dapek den nk nolong...kah3

blueCITY® said...

salam,

warna kuning dlm keriput2?
errrrrrrrrrrrrrrrrrr...
apa ya?
hehehheh...
heeeeeeeeeeeeeeeeeee..

ps:
tempahan apa ya

LiNda said...

wahh...besh soklan nie .. saya nak tanya pada anak-anak ..buat kuiz . hahahaha


Tapi.. apa jawapannya ? bagilah

alaaa... malaslah nak fikir ..

kwang-kwang-kwang...

Queen said...

kak ogy : tarikh expired lambat lagi..dan skang say atgh menggumam dgn enaknya..ahahahha...expired ke?..habislah aku...

soalan 2 salah..

soalan 3 pun salah....

mrs ecam : ahaha...

bluecity : teeeeettttt...ahahaha..tempahan kalau nak buat majlis aqiqah..nak cradle baby yang comel2 tu kan..ha..yang tuelah..

fazemy said...

1- sbb dia campur susu kot. biasa warna putih tu nampak klw kita taruk dlm peti sejuk. klw taruk kat luar ok je kaler dia. coklat macam cokelat.

2- Telur yg terapung tu lbh kurus dari 2 telur yg tenggelam tu. wakaka.

3- Apakejadahnya benda nih..kueh tat kah.

eynda said...

1) coklat koko habis stock so campur dgn coklat putih...


2) telur yg 2 bijik tu overweight kakakakak....


3) Kuning yg keriput?? kuning telur yg digoreng kot :-p

Queen said...

kak linda : besok saya post jawapannya...ehehehe

kak emy : mungkin kot..ini soalan yang nik sendiri tak tahu jawapannya...ekekke
no2 - salah...salah...ini soalan yang logik...
no3 - ahahaha..lagik salah...

kak eynda : eh..takkanlah cadbury buat gitu kot....hurm..hurm...
no.2- ahaha..salah2..salah..ini jawapan yang betul dan realiti...
no3 - salah..salah...

waaaa...saya makin tak sabar nak bagi jawapan...

LiAnA said...

soalan 1..

coklat tu baru kuar dr peti ais hihi


soalan 2...

telur expired atau lebih buruk telur tembelang kikiki

soalan 3..

alamak yg ni tak pasti... tetiba teringat roti jala hahaha

Related Posts with Thumbnails