Monday, November 15, 2010

Air pasang dalam laut bergeloraaaaa

Lately so many things happens....

Macam shocked pun ada jugak..

semalam Yabang jatuh.  Jatuh tersungkur..  Dekat bahu die sakit sangat.  Tergelincir masa kat depan surau.  Situ ada lumut2 gitu..  Jadi semalam hujan lebat..dengan bawak barang yang sangat banyak..  Jadinya dia telah jatuh di situ..  Saya lagi lah panik..  Masa Yabang dah bangun..nak kutip barang2 yang jatuh bersepai tu..ada lah 2 orang budak yang nak gi surau tolong kutip barang while others perhatikan saje..

Millionz thanks utk 2 orang budak tu..nama pun tak sempat nak tanya..  Kalau tak boleh belanja diorang makan..

Dan dah 2 hari tekak saya dah tak boleh telan nasi sangat...  Semalam cuma bubur nasi.  Saya cuma mampu minum jus je..nak minum necaffe...Caffein pulak kan...
Pagi ni pun bubur nasi.

Saya rasa sebab selera makan saya dah kurang.  jadi saya tak selera makan = perut masuk angin = muntah.

Pagi tadi muntah.Pahit....

Susu pun skearang dah tak boleh telan.  Alhamdulillah la...  Walaupun kurang selera makan..  Takdela sampai saya bau makanan tu..atau makan makanan tu sampai muntah.  Cuma saya boleh telan ( nak telan) atau tak jela..

Beli a lot of biscuits untuk gantikan jajan di waktu senggang dan mengisi perut saya ni..

Ape lagi yang tak bleh eh?...  Ye..saya takboleh bau roti kat kedai bakery tu..Semalam Yabang beli roti banyak gile..  Tapi saya bau die pun tak boleh..  Pening.. pening jela..  Takdela sampai muntah ke ape..

Yang paling ketara...saya dah tak boleh tido lewat..  Kalau lewat je..saya akan pening sampai loya...  ngeeeee

Sekarang pagi2 masih demam lagi... Harap bertabah la nak meredah job yang banyak ni....
Semoga saya suksessss


Nak BW dan nak FB pun memang tak lalu sangat..sebab tak sehat kan..
Nak betulakn blog list tu pun tak lalu jugak...  Lalu nye...TIDO je...itu je yang lalu dan tetap best..heeee

8 comments:

atty's said...

siannya yabang..tu dah elok ke belum bahu yabang

cikbedahlaser said...

guna lah salonpas... ke penadol extand... ~iklan~

smoga cepat smbuh big Y....

utk nik... slmt menempuh perjalanan 9 bulan..... go nik go...

A D I A said...

lama tak ziarah sini, dah preggy ye? congrats! jaga diri baik2 tau, jgn angkat benda berat (contohnya ketika yabang jatuh) :) mmg awal2 ni selera kurang, tidbits tu kena sentiasa ada la takut perut masuk angin.

Softtouch [Hanim] said...

siannyer yabang jatuh...

sian jgk kat nik..mcm ttilah nik pembawakan budak..yg part xboleh bau roti bakery tu sebijik ngan akak amsa mgandung sulung dulu..xpe nik sabar yer..3 bulan je mcm ni, nnti InsyaAllah ok..

Just Call Me Bitt said...

adess sakit tuh...

nik, pagi2 sebelum gosok gg minum air kosong kasi muntah dulu sampai kuning pon tak pe...baru mandi dan makan...

nak makan, biar makan makanan yg panas baru di masak..tapi tiup ler kang melecet plak langit2...agegege tok sa makan nasi semalam yg dipanaskan mcm tu juga dengan lauk pauk...

makan biskut kering pon layan dengan butter ke atau beli biskut halia.gudap2 biskut2 p jalan2 kat market cari gudap2 macam biskut, roti manis, kismis ke...

makan kerap, banyak ke sikit tak kesah...

puterikurekure said...

insyaAllah ini semua sementara je nik. doa hari2 ok. jgn jadi macam kita sampai hari nak beranak pon masih ada morning sickness.

aYu said...

mummy & daddy to be xsihat ye..
moga-moga kak nik sihat k..
nak advise macam-mcam pun ayu xde pengalaman..hehehhee
yg ayu leh kata..
kak nik jaga diri bebaik k...

Mari Berbicara Hati ke Hati,
Sekotak Tisu Untuk Lap Air Mata

Nafisa81 said...

epal hijau..mangga muda krup krup..oren sunquick pekat...itulah yang paling sedap tika melalui saat sepertimu

Related Posts with Thumbnails