Thursday, November 4, 2010

Muka buku nak jadi macam Kawanster ke?

Dulu..Kawanster ni kegilaan la..boleh dikatakan kegilaan la sebab saya pun gunakan Kawanster..  Lepas tu saya beralih ke Muka Buku dan fenomena Muka Buku pun bermula.

ramai yang dah delete Kawanster..Ruang saya..mana2 social networking lain sebab dah beralih ke muka buku.

Great phenomenon la kan...

tapi sejak tu..Muka Buku banyak tukar macam2.  Antara yang paling terasa ialah bila dia tukar layout..  Ok..semua orang lepas tu dah boleh adopt dengan layout baru..

Dia buat hal lagi..  Kali ni Margin dia lari..  Dan Lepas tu TAB UTK VIEW COMMENT pun lari sama2..

Saya tak tahulah kot depa ni pi menikah kat Siam ke...kat Indon ke...

Yang Pasti depa dah lari..  Margin dah patah balik..  Ganti pulak dengan Font yang kejap besar kejap kecik...  Tapi VIEW COMMENT TAB tetap tak balik2.  Merajuk betui dia..

TIPS : Untuk adjust size font anda yang kecik tu..  Press CTRL key sambil tu scroll la mouse anda...  Ia akan membesar dan mengecil semahunya....

Saya ingatkan saya seorang sahaja yang mengalami masalah tu..  Tapi rupanya orang lain pun..

Seluruh cakerawala pun mengalami maslaah yang sama..

Nampaknya kalau berterusan..Kenalah tukar social networking lain..huhuhu....

Oh..pada sesiapa yang tak tahu...
VIEW COMMENT TAB tu berfungsi untuk kita view recent comment pada gambar2 kita...  Senang nak manage.  Tak perlu go tru 1 persatu...  Kalau nak buat 2 3 akaun..orang Muka Buku takbagi.  Tapi diorang buat macam ni..  Buat orang susah je..  Haih...

Nak tau berapa ramai?..Boleh la tengok dekat link2 di bawah ni

Takde siapa tahu kemana VIEW COMMENT TAB menghilang...


http://www.facebook.com/help/?question=844344
http://www.facebook.com/help/?question=840919
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_160701850617887



Sekarang saya manyak susah hati...setiap hari banyak masa terbuang sebab tak boleh view comment..

nak buat notification ke email pun tak boleh..  Apa pun tak boleh..

Nampaknye kene la buat satu lagi Profile guna email lain..haih..dah nanti kene kejap log in..kejap log out..boleh sesak napas gini..

8 comments:

Jemari Seni said...

Muka buku hakak dah takde rupa..sangat maleh nak hupdate kat situ...sekali sekala jer.

gadisBunga said...

makin lama makin kurang teruja nak bermukabuku. huhu

Dee said...

changes is good..tp kalo dah too many..and features yg good pun dibuang..susahlah kan..

aYu said...

ingat kawanster...'sy pon dlu join kwanster..

mEMYselfandi said...

salam kak queen..pm saye kat email alamat, full name & phone no. nak anta adiah GA ni..hehehe..komen je mane2 entry..komen saye private b4 di postkan..and surely saye xkan post detail akak (:

eyndayusoff said...

kita kena ikut arus perubahan dia pulak kan... :-D

Yan said...

x pnh lg berdepan ngan masalah kt fb so far..
sbb jarang gunapn.. huhuhu
myspace & frenster msh simpan..

Anonymous said...

Hi there, I found your blog via Google while searching for first aid for a heart attack and your post looks very interesting for me.

Related Posts with Thumbnails