Friday, November 19, 2010

Bukan mengeluh... sedang berkongsi.. =)

Saya teringat nak tulis entry ni bila tiap2 kali pun Yabang pesan untuk catit perkembangan diri saya.
So..bukanlah nak mengeluh..kat FB ke..kat blog ni..  Sebenarnya lebih kepada seronok dan nak sharing..

So janganlah anggap tiap kali saya kata itu dan ini tu saya mengeluh..  Tidak..  Saya sedang berkongsi kegembiraan dan pengalaman saya dengan kawan2..  =)
Dan yup..  Saya sentiasa bersabar dan bersyukur... 

hendak mendapat yang TERBAIK...saya perlu bersabar..  hihihi..

Nak list down apa yang skearang saya tak boleh terima..
1) Susu....
Padahal sebelum ni saya hantu susu...susu adalah sangat sedap ok!
2) Broccoli mayonis
Ini pun faveret..  brocolli celur makan dgn mayonis..memang sedap
3) Roti
Makan 2 keping terus perut meloya...  Lagi2 yang ada mayo ke..yang dari kedai bakeri tu lagi la..


Tu jela kot..muehehe..saya memang pelupa..kadang tu bile dah alami baru teringat..  tu yang kene tulis cepat2...

Perut sebu2 adlaah perkara biasa sewaktu preggy.. Saya baru tahu..hihihi..
Tu pun mama cakap semalam..

Brest adlaah sakit seperti nak period..  Tu pun saya baru tahu,,..  Cik yang mengesahkan kelmarin.
Kalau tak tu duk risau apesal breast saya sakit..  Yela..sekarang kan macam2 sakit..  Kanser la..ape la kan..Ngeri la jugak kalau duk sakit tak surut2 sakitnya....

Alhamdulillah..saya takde la muntah2 di waktu pagi sampai kene drip ke ape.ke kan..depan2 nanti tak tau la..tp sekarang ni belum lagi..Alhamdulillah..

Yabang pun cakap saya dah tak moody macam dulu..  Sekarang sya alebih relax dan tenang..  =)
Maybe baby ni tenang je..macam bapak die..  =)


Orang kata...kalau kita asyik cerita pasal berita gembira...nanti orang tak suka baca entry kita..betul ke?

Kene cerita sedih2...kene cerita buruk2..  orang lebih suka BERSIMPATI dan menasihati berbanding happy...

Yeke?

8 comments:

Lovely Bella said...

ehheeh kalo bella lak pregnant tak tau laa cmne kan.,. len org len kan.. heheh :)

Just Call Me Bitt said...

so jgn hadap la sakit tu...hehehe buat tak tahu...cth tetiba buat sembhyg sunat ke..main game..jalan2...window shopping...kalau turutkan nanti memang melarat kot nik...cuba try

puterikurekure said...

biasala nik. orang takleh tgk orang lain senang. tapi kita senang ooo tgk orang lain senang. leh tumpang senang. hehe.

apa aku merepek daaa~

Softtouch [Hanim] said...

bisalah tu nik bnda yg kita suka bila kita peknen kita xsuka..sabor jelah..nnti keadaan nik stabil biasanya mesti nik suka balik smeua2 tu...

ye ker org xsuka kalu kita cite pasal hepy jer?agaknya org tu jeles kot..sy xkisah kalu bc cerita org tu hepy or sedih..kalu org tu hepy, kita tumpang gembira..kalu org tu sedih sy tumpang sedih...

mama tisya said...

time peknen ni kdg2 apa yg kita suka ada yg akn jd kita tk suka langsung...and jgn terkejut gk apa yg kita tksuka akn jd sukaaaaa sgt...

tp kalo bole mkn la skit even muntah takut nanti perut kosong

cikbedahlaser said...

cite sedih... ke cite gembira ke...aku sesah je...
klu cite sedih je.. mcm x best lak..
nak gak senyum2 baca blog org kan?

Dee said...

akak baca je..kalo sedih..tumpang sedih..kalo gembira..tumpang gembira..

lps ni beli bra..size lebih besar tau..sbb nti milk factory tu akan lebih besar dan berat..muahaha..

pastu..sebu2 itu mmg normal bagi org preggy..sbb tu kena kerap mkn tp dlm jumlah yg sedikit..standby food kunyah2 tau..itu belum ko kena cramp or simpul biawak..huhuhu..nanges..

tp itulah pengalaman menjadi seorang ibu..pahit tapi sgt byk manisnya..enjoy ok..

gadisBunga said...

kisah org masa pregnant mmg menarik. :)

Related Posts with Thumbnails