Tuesday, November 2, 2010

Tak boleh masuk...tak boleh masuk..UP....UP....

Pagi2 Bangla ni dah buat saya hangin satu badan...  Tangan dah la penuh sampah 2 plastik besar.  Ala..malam tadi buat operasi mengemas rumah... Kemas balik barang2 pelamin, baby cradle bagai kan...
Baru lapang rumah..  Mana taknya..2 plastik besar sampah okeh..  He...gaya hidup dah macam lipas...caiittt...

Ok2..suke benor melelong tah kemana2...

Kitorang ni..tekan la butang turun.  Kami adalah warganegara yang baik dan tidak selfish.  Bukan jenis nak turun, tapi butang turun pun tekan..butang naik pun tekan.. No..no..no..no...  saya bukan macam tu..
Lif ni kan dah ada sistem dia..  kalau lif turun dah sampai, butang yang kita tekan tu akan berhenti menyala.  Pastu pintu lif terbuka...

So..butang padam..lif pun terbukak..  Saya dengan helmet besor atas kepala..dengan sampah bagak lagi..
Nak masuk la..

Sekali bangla tu tahan. 

No..no..UP.UP...


Saya tgk la butang lif...dah tunjuk arrow ke bawah.  Pastu saya nak masuk jugak

No..No..UP..UP..(sambil tahan saya tak bagi masuk)
Eh...c****a punye Bangla.. (dalam hati jela..mesti mak saya marah kalau dengar saya cakap C words tu..kehkehkeh)
Eh..the arrow shows down la (Yabang masih berlembut lagi..ni sape org melaka ni kan..)
No..no...UP..UP

Kitorang rempuh je masuk...  Lepas tu tekan G..  Si Bangla bongok tu pulak baru nak tekan tingkat 11..
Saya budget die baru je nak  tekan..  Tak pun die dah tekan tapi lambat..so sistem tak baca..  Jadi lampu ke tingkat yang dia nak tuju tu padam sendiri.. Naseb kau la..

Yang saya bengang tu..dia tahan kami dari masuk..  WTFish....

Suka ti aku la nak masuk naik atas ke..turun bawah ke..yang ko tahan tu kenapa?  Memang naik darah pepagi ni tau...Siap tak bagi masuk... Ape ko ingat lif ni BAPAK ko punye..  pergi balik bangla la..bungoks...

Pastukan..bila kitorang dah naik...Lif tu terus la turun bawah kan..  Boleh dengar la Bangla tu ngomel2 sambil cakap

How do u know...bla..bla..bla

Memang la kitorang KNOW sebab kitorang tekan nak kebawah...bungoks....bungooookkkkssssss....

Haih...masa dia cakap gitu..saya rasa nak je campak sampahtu kat muka dia.  Geram tau..

Nasib baik la saya ni baik.  Kat blog je maki2 sumpah2.  tapi hakikatnya...sebutir perkataan pun tak keluar dari mulut saya sepanjang kejadian di atas.. 

Owh..adakah saya juga mengalami kecacatan otak macam kawan saya tu?..ahahahha..tidaak..



Bengang betul dgn bangla tuh..ingat kitorang ni bodoh sangat ke..  Aku hantar ko balik negara ko baru tau..  Sekali lagi ko bising2..aku nak sound setepet je..  Baru la puas hati..

Macam harituh..ada org perli2 dan ejek2 saya pasal anak..

Eh Nik..ko dah ada 'isi' belum?
Belum la bang..belum ada rezeki...  =)
Aaahh..ko ..lambat...
Belum ada rezeki..nak buat cane...
AAaaahh....Ko tu yang lambat..
Eh..berdosa tau mempertikaikan kerja tuhan...

Terus senyap..ye..saya panggil dia abang sebab sepatutnya saya perlu hormati dia..  Tapi kalau dah mulut macam puaka..memang tak payah respect la..setepet je bagi..

At least ok la..  Sebab aku belum ada anak la aku boleh ambik alih tanggung jawab ko jaga mak ayah ko snediri..alasan tak balik tengok mak ayah ko adlaah "ANAK SAKIT LA.."..SIBUK la..  apela kan...

Orang bungoks memang macam tu..

7 comments:

cheqna said...

sabo jela...
at least terlepas kemarahan di hati kan???

Adlina Husaini said...

eh bagus lah awak ni..sangat berbudi bahasa kepada en bangla tersebut..kalau ina, ina sound balik je dia

kepada en abang yg bertanya pasal anak tu..pun bgs jugak sebab awak sgt laaa bersopan santun membalas kejian dia tu..kalau ina la...

Jemari Seni said...

Anggap jer la bangla tu tak penah naik lift... Nak marah pon sorang ckp ayam sorang cakap itik lagi sakit ati.

Dee said...

nik kira baiklah tu..kalo kak dee dah sound setepek kot..

fazemy said...

Hehe ni marah 2 org dlm 1 entry nih. Seb baik bangla mmg tak phm bahasa. Patutnya ko bg je beg smpah tu kat dia suruh dia buangkan. Haha.

Yang soklan cepumas biasa tu ko buat bodoh je sbb yg tanya2 tu pun bkn pndai sngt pun. haha

Just Call Me Bitt said...

betul-betul punya marah nih...ade anak tak semestinya pandai jaga...(ops jgn marah)

cikbedahlaser said...

hahaahahahahahahahahahah
klakar la ko nih...
asal ko tak bungkus je bangla tu sekali dlm plastik sampah ko tu??
buang skali...

die tgh main lif kot tu... hahahaha

ko bungkus sekali mamat yg gelakkan ko tu...

Related Posts with Thumbnails