Thursday, November 11, 2010

Bushuk laaaaaa

Nie asalnya malas nak tulis sangat...Sebab kang orang kata nak menunjuk ke..Excited lebeih tak elok la..ape la kan..
Tapi kalau tak direkodkan dalam ni..entah2 nanti saya lupe (macam la semua ko rekodkan nikimah ooiiii)..

Yabang pun cakap..mulai hari saya tahu saya preggy..Catitkan semua yang saya alami dalam blog,,  nanti mudah la nak refer balik kenangan indah tu..

Ok..Tadi ada view blog puteri kure2..die list sekali banyak kebaikan dan keburukan diri (ha..betul ke statement ni?) Masa die preggy...hihi..comel je baca...

So sekarang saya nak sharing saya punye pulak..

Saya perasan..masa saya preggy ni..

HIDUNG SAYA SANGAT SENSITIF DENGAN SEGALA BAU.

Saya rasa bau badan saya hangit gile..  Saya boleh bau asap rokok E-Cigarette yang sepatutnya odorless..
Saya minum air grape pun terasa hancing...

Kalau baru lepas gesek hidung..saya asyik bau masin je (tahi idung macam melepet kat idung ni)

Memang kuat sampai saya pening..  Walhal saya siap suruh Yabang bau ketiak saya semata2 nak pastikan saya tak busuk.

Dan Yabang mengesahkan saya berbau wangi macam waktu pagi..Ecewaahh..nampak macam puji..Pikir 2 kali..Ada gaya macam nak keji..  Macam waktu pagi baru bangun tido ke yaaaaanggg?

Muehehehhehe

Tuela..hidung ni sensitif je..  Semalam terbau bau butter yang kita leset dekat roti tu..  Kuat..padahal Yabang yang duk sebelah tu tak bau pape pun...

Pening je...hihi..

Mula2 merungut jugak..Terlupa diri tu bawak sorang lagi kan..  Walaupun yang sorang lagi tu cuma sebesar biji kacang.....

Yabang said

" Cuma sayang sorang je yang rasa dan bau...Pengalaman ni orang mengandung je yang alami tau.  Bertuah sayang.."


Terus senyum tayang gigi...hihihihihihihihi



Psssstt .....  Masa tau preggy..punyela malas bangun dari katil.  Saya first time dlaam seumur hidup ketip kuku sambil baring atas katil..Gile tak senonoh...


Note : terima kasih untuk semua wish dan comment yang saya terima dalam entry INI...INI..dan INI......Thanks and muah3 utk kalian semua....Love you all...heeee..Tak sangka saya ada kawan yang sudi berkongsi berita gembira ini bersama2.. Yang jadi silent reader..  Yang pengunjung tegar...Love you all LAH!...heeeee

15 comments:

atty's said...

kty dulu masa preggy anak no dua ..tak suka bau bawang..sampai masak tk ltk bawang..ekekekke..indah bila ingat semua memori tu ..

nasib dulu buta it..

eyndayusoff said...

Tahniah!! Akak peknen kat adam ok je...peknen kat hannah, bau badan hubby pun tak suka kekekek....siap spray aromaterapi lavender kat sarung bantal baru boleh tido nyenyak :-p

Dee said...

lain orang lain pengalamannya nik..so, enjoy ok while u can..walau u x suka..hehehe..

anyway, tahniah ye!!

Mimy Hamid said...

ko dah ada morning sicknes..bestnya...aku pernah dgr kwn opis aku ckp..kalau morning sickness sbnrnya good for baby sebab dia aktif tumbesaran

mrs.ecam said...

btol kata yabang tu...hnya org preggy jek rs cam ko nih...tp aku alhamdulillah smpi ank ke3 nih xdek rs pape yg pelik or luar bese....loya2 pong xdek...alhamdulillah...kdng tngk org smpi melepek x larat nk kje sbb morning sickness...cian tngk tp tu la bhgian kt msing2 kn....xpe ni knangan la kang bile2 klu ko ingt blk msti jadik memori yg suweet jek...heeee

mama tisya said...

bau tu sinonim ngan org preggy..kita dlu time preggy tkleh msk dapur,nk2 bau yg goreng2..sure muntah..nasibail mil memahami..so blk kj msk bilik trus

Jemari Seni said...

Nik...Hakak dulu tokleh bau sabun dan org menumis pepagi konpem klua isi perut.
Lain org lain bahagian tapi nikmati la tu semua pengalaman.

cikbedahlaser said...

ko kena tukar header...
a journey to be a queen mother ...
eheheheheheheheheh

bau bdn sndri bucuk x pe
jgn bau big Y...
nti x leh polok cium..
ehehehe rugiiii

cheqna said...

bukan semua alami apa yang nik alami kan????
jaga diri k...

Yan said...

ms preggy sangat2 suka ngan bauan yg wangi2 jek..
toilet hancing skit jek dah nk termuntah... loya gler

puterikurekure said...

beb, hidung sensitif kita pon rasa. yup. e-cigarette tu kita boleh bau ok! haha.

selamat mengadjust hidung eh. lama2 nanti biasa. jgn jadi macam kita, bau kedai mamak pon tak lalu. huhu.

Softtouch [Hanim] said...

salam nik...br jumpe blog nik..tahniah tau..

mmg betul ckp yabang, org yg peknen je dpt rase mcm tu...akak ms peknen kan darissa xboleh bau tumis2 nie..rasa nk pitam n muntah..xpe biasanya 1st trimester je mcm tu..nanti dah 2nd trimester mesti dah ok dah...

Just Call Me Bitt said...

terlambat wish...hehehehhe...congratulation nik!!!!! wahhh happy la yabang awak kan...akekekek...nak baby boy ke gurl tu??? hehehe mesti tak kesah kan...janji baby n momma nik ni sihat okehh...

pasal bau2 nih...haihhh...memang sensitif gituw...hahahaha janji deria tu sentiasa befungsi cukup...banyakkan happy bila preggy ni k...bila terasa negatif cepat2 positifkan diri okehhh...

i_sofia said...

aduh nik.. saya terlewat.. CONGRATULATION!!!!!! take a good care of yourself & little one. jangan lupa makan ubat, jgn lupa minum susu. ada stgh org boleh kurang alah dgn minum susu. Enjoy ya!!

Nafisa81 said...

ye..org2 terpilih jer dapat rasa semua ni...

Related Posts with Thumbnails