Wednesday, November 10, 2010

Alhamdulillah..penantian ini berakhir jua

Penantian tu tak sangat la..

Tapi most of berharap in a few months back..Sebab kitorang baru je menyambut annivesary yang pertama hari Ahad lepas.  7 Eleven ya...

Adik2 duk pakat ingat anniversary saya...Yela...  Diorang ingat 7 eleven and Slurpee je..  Tu yang senang ingat kot..Hahaha

Alhamdulillah..  Kami dapat hadiah Annivesary yang paling berharga..  Anak...

Yup..  saya dah disahkan preggy for 4 weeks...  Jangan tanya bila due sebab saya tak tanya doktor...  Gigihla kira sendiri bila due baby..
Ahaha..punyela excited sampaikan benda penting tu pun lupe nak tanya...

Dan gigih jua tunggu doktor Anil Sharma tu ada kat klinik.  Nak jugak check dgn dia..
Siap SCAN you...gile tak penyabar..  Ala..kesnya..cakap kat doktor tu... Nak double check.. Dah buat urine test 2 times and both of them adalah positive....  Doktor terus suruh lay down..ingat nak tekan2 perut je..rupanya terus die buakk mesin scan die...melayang duit den..  Tapi bile dapat tgk One tiny dot tu...terus excited..takpela..pengalaman..next time dah tau tak payahla scan lagi kan...Tunggu baby besar sikit..  =)

Masa yang first tu je..  Positive line tu tak appear sampaila a few second.  Kiranya..nampakla air tu naiiiik je terus..takde plak stop dan memekat kat line yang first tu kan..
Sampai line kedua baru die pekat...  Lepas dah sarung cap...
Sambil jalan keluar bilik air sambil menenangkan hati..  Line tu makin timbul dan makin pekat...



Ape lagi...  terus la call abang yang no.2 tu..dia kan doktor kat HUKM..  Untuk confirm...
Dia kata kalau nak lagi confirm try lagi next week.  Kiranya baby adalah 5 weeks...

Tapi sebab dah excited terlebih..kejut Yabang bangun..dengan mata terpisat2 tunjuk die pregnancy test tu...
Mula2 dia blur..  Ni pe kebenda la nie kan..



Pastu baru die excited...  Saya sampai menangis kesyukuran..  Memang happy...

Mula2 tak sure jugak.  Sebab previous pun pernah lewat period sampai  2 3 hari..  lepas je makan tapai kat rumah customer..terus period..  So risau la jugak kan...  (walaupun saya dah pantang makna tapai dan nenas dekat 5 bulan).  Ada orag kata mitos je Tapai sama nenas tu..tapi saya ni amik jela langkah berjaga2 kan...

Alhamdulillah..doktor dah confirmkan..  Kiranya sekarang ni..segala rekod dan apa2 bermula after 1st Terimester or 12 weeks..  baru start scanning betul2..  Amik berat badan dan ketinggian...

Alhamdulillah..Memang syukur sangat2...

Walaupun kami tak la sampai setahun menunggu. First2 memang planning nak gap kan sikit..  Kemudian after 4-5 months gitu dah start nak ada baby..  SO bile dah 3 bulan tunggu pun no results tu yang start tensen..

Nasihat demi nasihat dah mula dah...
Mama dah pesan utk kurangkan job QUINY BRIDAL... Cik pun dah suruh amik supplement macam royal Jelly utk elakkan mabuk2 teruk..

Sekarangtakde ape yang obvious..  Kecuali saya suka tidur pagi...
Dan masuk je tengahari demam melampau2...

entry ni pun ditulis dalam keadaan sakit kepala..berdenyut lain macam..

Terima kasih buat semua rakan2 termasukla rakan2 blogyang sentiasa memberikan saya dorongan dan sokongan..  Sentiasa mendoakan yang terbaik buat saya..dan sentiasa memberikan kata2 yang positif...  Kalian memang TERBAAAEEEEEEKKKKK.....
Muuahhhss..Love u all..





Takziah buat kawan Kak Ty...Buat Apple Green...Congratz for u...

semoga semuanya selamat2 belaka..

Sekarang ngeri je dengar semua yang berlaku...doa sangat2 agar segalanya dipermudahkan Allah Ta'ala.....ammmiinnn

23 comments:

oya zihanee said...

+ alhamdulillah~~ akak lum ade rezeki lagi... next month nk sambut anniversary...hopefully, hadiah akak sama cm nik...huhuhu~~~ besh2.. +

cikbedahlaser said...

tahniah n jaga diri bebaik.....
owhh
sabtu kite g mkn kambing..
hahahahahahahahah

MaZNi PutERi said...

tahniah nik! akhirnya kan... jaga diri elok2 ya!

chenta said...

tahniah kak!happy for u ^_^

Yan said...

dulu kite ms awal2 preggy... asik nak tgk gambo baby jek...

jga diri n jgn tensi2 yer

mama tisya said...

tahniah skali lg...awal2 kandungan ni kena takecare...jgn wt kj berat2 sgt tau...

CatlinaFly said...

tahniah..akak lepas anniversary kedua baru mengandung kan E-ein...exactly a month after anniversary, kandungan dah umur 2 minggu rupanye hehe...dah ler siap gi kursus kat langkawi bagai b4 that, mujur akak tak melasak time shopping coklat2 tu ahaks..

congratulation tu nik & dzul..

mrs.ecam said...

tahniah nik....hadiah 1st anniversary aku pong ank gak....alhamdulillah./..taking care ek....jgn lasak2 sngt...heeeee

atty's said...

happy for u nik..rasa nak nangis..dgr nik pregnant..happy sangat2..

dulu kty cam nik gak ..lambat..
lepas preggy mmg jaga betui, pantang mcm2..jgn makan nenas.minum air gas..

nik jaga diri tau..

Adlina Husaini said...

alhamdulillah ^_^
nanti bgtau kat pakcik yg selalu komen tu suh dia doakan nik sihat dan baby pun sihat supaya lepas bersalin nanti leh tunjuk baby yg selalu dia dok tanya tu hihihi

cheqna said...

alhamdulillah
i'm happy for u
take care ok..=)

Hazwani said...

Tahniah :)

Ni sebelum org start bagi pesanan pelik2.. biar saya beritahu dulu.

"ibu mengandung yang minum susu bukan penyebab baby jadi besar."

Besar kat sini, maksudnya 3.5kg ke atas yg mane akan susah sikit utk dilahirkan cara biasa la. Jadi,

"sila minum susu dengan kuantiti seperti yg dicadangkan utk kesihatan ibu dan anak kini dan masa depan."

terima kasih.

Hehe.. tension la puan, byk sgt ibu2 mengandung tanak minum susu.

Apa pun, semoga puan dan kandungan sihat sepanjang tempoh hamil sampai la baby lahir. Amin. :)

Bapak said...

alhamdulillah, tahniah Nik & hubby, Dzul.

Selamat melayari fasa baru kehidupan..jaga kesihatan dan emosi bebaik ok...

puterikurekure said...

ho yeah!!! best2. kita penuhkan kalendar 2011 eh?
:)

gadisBunga said...

happy anniversary. n happy preggie! (kire halal la wish cemni ye...huhuhu)

melin melinda said...

tahniah di atas berita yag menggembirakan ini...

jaga diri bebaik kay...

kata2 kawan saya... Allah adalah Pengatur yang terbaik..mungkin kita rasa kita dah cukup sedia, tapi Allah yang Maha Mengetahui sejauh mana kesediaan kita...

Smile alwits kay

dari silent reader blog awak...

Blue Roses said...

congrats dear....

Mimy Hamid said...

tahniah nik...akhirnya..ko sama ngan eryn la yer pasni...seronok nya

SYANI said...

Finally Nik, tahniah!!! Jaga baby elok2. Akhirnya buai yang ko beli sampai 2 tu akan bakal berisi...

Pinky Angel said...

alhamdulillah.. tahniah nik!! mari ngandung bersama2. hahaha..

p/s: ada tiket kpl terbang yg bakal terbazir ke?hehe

Just Call Me Bitt said...

happy anniversary nik!!! tadi dah congrats pasal baby ni congrats pasal anniversary plak erk..hehehehe semoga happy selalu...

Ms AiReEn MoHd said...

nok tahniah aku baru tau ni...suker nyer....sesame kite anta baby to kindergarden and university nti,hikhik

iS3 DaEnG said...

Tahniah & Selamat Ulang tahun Perkahwinan.:)

Related Posts with Thumbnails