Friday, April 2, 2010

Rejected Baby For SALE!!

Ha...tajuk nak gempak kan..kalau tak gempak takde plak orang nak klik2 link nie kan...

Kan bagus kalau orang yang buang bayi tu boleh buat sesuatu yang berguna dgn anak yang dilahirkannya daripada dibuang macam tu je... Bagi dekat orang yang duk nak sangat timang anak ke....ape ke...ini gi buang buat apa....


Isu ini dah dibahaskan dalam blog walk on wings KLIK SINI UTK ENTRY TESEBUT.. kemudian ada anon gila dan juga yang membuat profile ID palsu telah mengomen dan owner blog buat satu entry khas nak membidas balik profile ID tu dalam entry yang ini pulak KLIK SINI dan SINI...

Jadi tak perlulah saya nak cerita panjang lebar. Yang penting blog dia pun diserang cik Anon serta orang yang buat ID 'tipu-tipu' semata-mata nak komen. Bab tu membuatkan saya rasa kelakar... Agaknya si Anon tu memang dah dasar pengecut. Pastu buat plak ID palsu. Pastu yang pentingnya

"MAKAN CILI PASTU TERASA SENDIRI PASTU NAK TERKINJA-KINJA SORANG-SORANG"


Ha..memang sesuai lah... Terkinja-kinja tak tentu pasal.

Ok..dah2...cerita pasal Anon sampai besok tak habes....



Berbalik kepada Isu buang Baby ni kan...

Ada lah berdiskusi dengan mak saya . Pelik kenapalah orang yang buang bayi ni senang je nak beranak...dalam jamban boleh, dalam bilik sorang2 boleh...(ini soalan yang sama ditanya oleh owner blog walk on wings...)

So saya utarakan pada mak saya.....jawapannya agak mudah...

kalau dia pernah beranak anak yang lebih besar, jadi masa beranak anak yang kecil, senang nak keluar...
CTH : Dua abang saya yang degil ganas dan buas tu besar. Sampai kene koyakkan (which is prosedur biasalah kan...)...tapi saya yang keluar kecil (tak sampai 3 kg) jadi mak saya lahirkan saya senang je. Terkoyak pun tak.. (nampak sangat saya sopan dan sayang mak saya lebih....kikikiki)



Pastu saya tanya plak.....

Diorang ni tak ada ke kesedaran untuk safety SEX.. Boleh pakai kondom. Makan pil ke.. Banyak lagi cara utk elakkan mengandung. Dah la buat dosa berzina.... Ok lah..dah satu dosa.. At Least kesian la kat baby yang akan lahir tu kan.. Walaupun tak buang pun..kesian kat baby tu bila besar nanti bila dia tahu dia anak hasil persetubuhan haram....

Mak saya pun jawab simple...

Buat macam mana pun (makan pil ke..kondom ke)...duk elak macam mana pun..Kalau dah selalu-selalu buat, taubatnya tidak...Tuhan pun nak tunjukkan.


Hurm...betul jugak kan....Jadi siapa-siapa yang rasa nak buat tu fikir dulu... Jangan dah buat, dah satu hal tanggung lagi satu dosa....

Orang kata mencegah tu lebih baik dari mengubati.....

Kalu boleh elakkan terus. Tapi kalau dah pernah buat...dah termengandung..insaflah.. Taubat. Tuhan tu kan ada... Sentiasa menerima taubat.. Jangan buat lagi kesalahan dengan membuang baby tu.. Sian dia la wey!







p/s : yang penting jangan buat hubungan dengan kawan baik punya pasangan. Dah la curang dgn encik tunang, pastu tikam belakang kawan baik snedirik... haiz.... kalau dari segi apa pun tetap salah dik nonnn

15 comments:

fazemy said...

Pagi2 dah kena se das...adoiiiiiiii sakit!

fazemy said...
This comment has been removed by the author.
puterikurekure said...

jap2 nak baca entri walks on wongs tu.

ngee~

Jemari Seni said...

Dik! mende haram memang sedap!
Tu pasal depa ketagih! Sudahnya termengandung... Yg jadi mangsa baby yg tak berdaya tu.

Pada yg meloncat tak tentu pasal tu! Hakak rasa N3 tu ada kena mengena ngan dia kot!!! tu pasal dia megenlinjang tu.

eynda said...

Umpama binatang yg beranak senang tanpa pertolongan sesape...insaf la wahai adik2...masa buat seronok...bila termengandung tak seronok pulak ek...mintak dijauhkan dikalangan sedara mara kita..

Queen said...

kak emy : kena sedass tang mana tuh....ehehehhe...

puteri kure2 : sila2 baca dulu...tambahkan trafik kat blog dia..

kak ogy : yela tu..setuju kak..

kak eynda : samelah kita..minta dijauhkan dari keturunan yang menzalimi sesama manusia sampai baby pun jadi mangsa...

puterikurekure said...

hehehe. awak...ntahape2 je minah tu. kalut lebih ok! hahahaha!

memang betul kata budak2 ni. elok la dia tu pi belajar balek pemahaman bahasa melayu. ;P

Dee said...

jawapan queen..yg psl kalo dh biasa kuar bb besar..bb kecik lglah senang tu..kak dee rasa x sesuai ngan remaja2 yg buang2 anak ni..kalo yg dh byk kali keluar anak luar nikah tu..dorang berani je gi beranak kt spital..sbb biasanya ada org dh tgu nk amik anak depa utk dijadikan anak angkat..ada tu mcm jual belilah..ko byrlah rm5000 dpt twin..tp ckp kt org..sy bukan jual anak..sy cuma nk duit rawatan hospital je..ek eleh..(ini kisah benar)..

lg satu..biasanya yg buang anak ialah org yg first time pregnant..x tau nk buat apa..lagipun dorang x mkn ubat, x dptkan rawatan klinik mcm ibu2 preggy biasa..so, bb dorang biasanya kecik2..tu yg kdg2 makpak x perasan anak dara dorang ngandung..sbb tu jugak dorang senang beranak..lgpun tuhan nk uji..dh bg senang beranak tu..insaf ke x..pikir2kanlah ye..

Dee said...
This comment has been removed by the author.
Dee said...
This comment has been removed by the author.
Queen said...

puteri kure2 : org yang tak paham bahsa melayu ramai kat malaysia ni...

kak dee :..hurm..betul jugakkan...baby diorang kecik2 sebab diorang tak bagi supplement yang elok utk bb dia..tp yang mak saya kata tu pun betyul..cuma dalam isu buang anak ni maybe tak begitu tepat la...cuma utk mak2 lain tu ok la..
ade ke jual beli ni lagi?..waahh..buatla entry..nak tau juga..

Pinky Angel said...

Nik,

saya rasa time dia kluar tu kecik ke besar ke tak rasa sakit sangat. Sakit tang contraction tu lg hebat. Jadi..bila koyak besar mana pun sampai dah tak terasa. (saja mau takutkan Nik) hahahahaa..

kalo tgk berita baby kena buang ni mmg rasa nak menangis. sedih sgt. lgla dh ada baby sndri ni. naluri keibuan kot..

Queen said...

pinky: tak pernah beranak..so bercakap based pada ape org cakap jela...

alahai...jgnla...seyes ngeriiii

fazemy said...

Apa crita yg kak dee delete2 tu..nak tahu jugak. huwaaa.

Psl beranak luar nikah ni senang kan. Salah satu sbbnya..diorg kan sembunyi2. Diorg mengandung tp buat cara tak mengandung. Buat keje lasak2 je tak manja2 mcm org mengandung ada suami ni. So dgn itu sngla anak tu nak kluar..

Kan kat ibu mengandung doktor suruh slalu exercise nak bg senang kluar.

Queen said...

kak emy : kak dee kata tak boleh cerita,,..takut de yang terasa hati...so kita wat jela imaginasi sendiri..hihi...nik pun nak tahu juga..tapi ne hormati pendirian kak dee la..sob..sob

Related Posts with Thumbnails