Monday, April 19, 2010

saya tahu saya salah...

Ye..ye...saya tahu saya salah...

1) Kerana mengabaikan blog cumel ini..
2) Kerana membiarkan kawan2 sangka saya dah hilang minat kat blog
3) Kerana dah jarang menjenguk ke blog orang dan meninggalkan komen ( tapi still ada kaaaaannnn...)
4) Kerana dah tangguh post hadiah walaupun dah masuk minggu ke berapa dah ni (ko ni Nik memang sengaja cari makian...)
5) Kerana membuatkan kawan2 blog aku rindu kat aku tak dapat baca update mengaruk aku ( cessss....memang pompuan perasan....)

Ye..ye....saya mintak maaf key!...

Lately saya busy. Actually saya saaaangat busy.

1) Office dapat 3 projek serentak sampai terpaksa hired orang luar....
2) Butik saya pun busy
3) Saya dapat job jadi Engangement Planner... Walaupun bukan keseluruhan tapi kebanyakan. Malah saya kena jadi orang KANAN kepada yang nak bertunang tu....
4) Saya sedang mentajamkan skil mekap sebelum buat promosi GILA BEST dekat kawan2 blogger saya....
5) Saya busy mensiapkan design pelamin yang baru...
6) Saya busy bercucuk tanam bagi memastikan dapat GOLD dalam Co-op


Haiz...saya rasa tak menang tangan... Kebajikan ENCIK HUBBY yang sorang tu pun terabai. Dah berapa hari saya takmasak. Saya sendiri lupa apa yang kami makan.. Kesian dia....


Walaupun status Facebook saya sentiasa berupdate tak semestinya saya sangat lapang. Sebabnya saya update je status... Tapi bukannya mengadap itu Buku tara Guna....hehehehhehe...... Bukannya susah sangat nak update status...Guna jari pun buleh....




Ok2.. Berenti merapu...

Good News.... saya sekarang dah tambah satu lagi JAWATAN selain seorang balaci di opis cabuk yang mempunyai bos hensem dan baik hati (gila kuat pasang ekon).... Selain menjadi seorang wedding planner, Selain menjadi seorang pembuat pelamin, Selain membuat hantaran.....

Saya kini menjadi.... JURU MEKAP.......Yeay... Walaupun masih banyak yang perlu dipelajari. Tapi Sifu saya... Cikgu Ayu telah meyakinkan saya yang saya dah boleh mekap.... and first job gonna be this Weekend...dah tak sabar hokeh....yeay!

Ok...ini gambar practice dan kelas semalam... Thanks to Emma kerana pinjamkan wajahnya utk disolek...


Before makeup


After makeup...



Sila teka ini mata siapa....hehehehe




Ok2..sambung kerja.... Hari ni nak cat bucket... Esok trial makeup utk customer weekend nieyh... Rabu pergi beli barang dapur yang dah habis tuh... Khamis beli bunga... Jumaat gubah bunga....Sabtu pasang pelamin + Mekap..... Ahad kelas mekap (depends on situation)....


Ok...sambung kerja....arrriiiibbbbbaaaaaa




p/s : semalam excited nak apply yang dipelajari...saya mekapkan encik hubby......Sangatla somel...ahahahhahahhhaha... Sebijik cam pompuan... Thanks yayang kerana sudi muka mu di calit warna... Promise tak de gambar yang akan dipublishkan kepada orang awam... Promise!.... Muah....Love You LAH!

11 comments:

Mimy Hamid said...

hahaha laki ko nya muka pun ko tarah mekap..asal ko tak reveal blog..auwww tak rela nyahh

Queen said...

mimy : tak rela aku memalukan laki aku..muahahaha..kang sian dia..dia rela muka dia di tarah tu pun dah kira bonus...ahahahha...kang korang plak tak boleh beza tu laki ke pompuan...hahahahha

Jemari Seni said...

Hahhahaha... Dik! memang cun make up hok last tu! Memang tak sangka modelnya sesuatu hahahhaha..

fazemy said...

Wahhh bisness makin maju. tahniah2. hidup co-op. haha

eynda said...

Eehhh...yg gambar last tu siapa ek hehehe...pandai nik mekapkan orang...memang berbakat :-)

Queen said...

kak ogy : hok last tu eh..ahhahahahah

kak emy : kene tambah skop supaya lebih senang nak berurusan dgn customer..previous guna khidmat org lain...ramai yang buat tahi dan charge mahal2..tak kene dgn konsep nik...yaa..idup co-op..hehehhe

kak eynda : thanks kak...harap2 dapat tajamkan lagi skil...cikgu nik kata ne tajamkan lagi skil dekat mata..kurang kemas...pas ni bolehla makeupkan kak eynda...yeay!

cikbedahlaser said...

eee best ny..tetibe rs nk bljr mekap...
ko x yah ckp..aku taw dh ko memangsakan dzul..aakaakaka

aku suke part...join koop utk gold.. ahhaahahahha

cikbedahlaser said...

eee best ny..tetibe rs nk bljr mekap...
ko x yah ckp..aku taw dh ko memangsakan dzul..aakaakaka

aku suke part...join koop utk gold.. ahhaahahahha

Queen said...

mehla..nanti teacher yang ajar aku mekap tu nak bukak kelas...nanti bulehla ko join beb...hehehehe

Dee said...

lawa ar nik..lepas ni leh ar k dee try mekap ngan nik..

Queen said...

kak dee : for sure!...nnti maybe blogger nik bagi makeup murah2 utk dinner ke..ha..barulah vadevass kan...yeay!

Related Posts with Thumbnails