Wednesday, August 11, 2010

berapa rakaat dah?...

Semalam balik lambat..sebab ada satu hamba Allah yang ketegaq nak pi teman member dia lepak jap..  So sepatutnya sampai awal kat rumah utk pi terawih kat surau or masjid...nampaknya ke laut la hasrat tuh...huh..nyampah..
Tapi taat la kan..since takdela terkejar time berbuka...

Pukul 7 jugakla baru nak gerak balik.  Singgah pasar malam kejap.  Beli bawang, kentang.  Semua dah habis..  Kat Carefour hari tu tak beli pun..sebab rasa tak best..tak dapat pilih2...+ tak cantik sangat kat situ..  Baik beli di pasar malam je..

Lepas tu terus berkejar balik..

Kononnya nak ikutla menu yang telah di organize semalam kan..  Sekali ada orangrequest nak sardine plak...  Sardine baeek punya sama goreng taugeh..

Ala...suke tau request last minute..nasib baik sempat...

Kung kang...kung kang kat dapur..makan pelan2..  pukul 9.30 macam tu baru siap makan malam.. Manalah nak sempat terawih di surau.

Kalau pun diorang buat 20 rakaat sekalipun...tak best la kan..

Last2 buat muka..  Yabang setuju..terawih di rumah....

Yeay!...

Op cos la dia jadi imam kan...takkan la tempat sangkut baju tu pulak....hahhaaha...

Baru masuk rakaat ke enam..dah tanya....

Berapa rakaat dah ye?

Adeh....pedih je dengar..jawapnya buat 8 je...
Takpela..yang penting ikhlas.  Dan nasib baik la dia tu ada talent jadi imam..ahahahha.....
Takde tadarus pun..lepas solat layan tgk tv jap sementara Yabang angkat berat.  risau betul dia tgk otot dia dah kendur sikit...  Gemuk padahal..banyak lemak...ahahahhaha

Sempat telefon cik..Cik suruh tadarus..buat sembahyang hajat..mana tahu bulan baik ni 'rezeki' murah...  Ala..pedih lagik kan....

Sambung tgk tv,....

Tau2 je tertidur...  Masa Yabang angkat masuk bilik tersedar.  Tapi pejam je mata kejap2..Kalau tak kene jalan sendiri... Ahahaha..dasar pemalas punya nikimah...ahahhaha..




Pagi tadi..bangun awal...kul 4 dah bangun..  Macam dinyatakan dalam entry lepas...masak lebih utk sahur sekali..  Jadinya sahur la lauk semalam kan...

Lepas subuh saya tidur balik..  Ngantuk kot..  Yabang dah berdengkur..  Sekali terjaga..tengok jam dah pukul 8.20.....maaakkk...lambaaaaaatttt...  (bulan puasa masuk pukul 8.30)


Ape lagi..dari tempat parking motor sampi opis BERLARI hokeh..ahahah.....


Sekian..itu jela laporan puasa kali ni..

Rasa best jela..sebab teratur...ade org tunggu sebelah saya...pastikan saya makan...minum susu dan makan kurma... Kan perut saya tak tahan..

Rasa dihargai...love you much2 Yabang...

7 comments:

puterikurekure said...

seronok kandapat berasam orang tercinta. teringat berpuasa berdua tahun lepas. biarpon dapat puasa 10hari je, tapi bila dapat masak sahur dan berbuka, dia plak makan beria2, rasa puas sangat2.

:)
even lauk tak sedap, dia boleh makan habis. pelik2. ;)

cheqna said...

wah wah sempat lagi nak beromantik bagai tu..
hehehehehehe

Dee said...

wah..harapnya aktiviti angkat mengangkat ni berterusan smpi ke tua ye..walau badan nik dh x mcm skrg..hahaha..

Yan said...

asben kite arinipun bangun kul 9
tupun sebab bini dia bangun kul 9
klu bini terbangun kul 11... mau kul 11 jugak dia bangun..
lambat sketla bukak kedai arini.. seb kedai sendiri bukan opis.. klu tak mau bos menyinga..

Just Call Me Bitt said...

yeay selamat berpuasa yerr...wah tunggu sebelah ka?? akekeke esok posa

NeenaAnuar said...

hehehehe.... cutee! ;D

Queen said...

neena : heeeee

bitt : selamat...selamat

yan : kitorang kat opis ni ramai singa..tatooott

kak dee : aahahha...sssshhhhh..ahahahha

cheqna : kene sempat2kan..heee

puteri kure2..itu namanya cintaaaa

Related Posts with Thumbnails