Wednesday, August 4, 2010

Lengan panjang?..Salesman? Iye ke Pakcik?...

Ni situasi semasa duk sibuk memilih kemeja untuk Yabang di Mega Sale One Utama...

Kemeja tak delah murah sangat..  Tapi nak tak nak kena lah beli kan...  Masa tu kat area kemeja lengan panjang...sebelah menyebelah dgn kemeja lengan pendek dan t-shirt.

Pastu lalu la satu pakcik ni...Dengan anak dia kot..sama satu budak kecik..anak dia tu hensem okeh..hehhehe...

Pakcik : Orang sekarang dah tak pakai dah kemeja lengan panjang ni...Salesman je yang pakai kemeja lengan panjang...bla..bla..bla....
Kami : Erk.. (masa tu tengah tengok kemeja lengan panjang)

IYE KE PAKCIK?

Iyeke kemeja lengan panjang salesman je pakai?

Oooo...baru kami tahu...

Anda bagaimana?Apa pendapat anda?

8 comments:

i_sofia said...

iye ke? xde la. skang ni kan banyak baju2 lengan panjang yg stylo2 gitu.. yg penting keyakinan org yg pakai tu.. hehehe
p.s. saleman pun kadang pakai baju lengan pendek.. huhuhu

mrs.ecam said...

yeke...chekgu2 ramai jek pki bj lengan pnjg...opis aku pon rmai jek bdk2 pki lengan pnjg...yg pnting kmas.....heeeee...yg pasti en.somiku x pki kemeja...die kje pki tshirt sajorkk...hekhek

Dee said...

eh..xdelah..tgk pangkat gak..dh kalo eksekutif ke manager ke..xkan nk pakai lengan pendek..lengan pendek tu despatch pakcik..hehehe..

Hazwani said...

kat matrik dulu, lecturer kami ckp, pakai lengan pendek yg mcm salesman.. yg lengan panjang tu lebih proper and professional..

cheqna said...

ye ke??
tak tahulah pulak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

yg kRina tau kalau kat Sarawak pulak pakai neck-tie memang salesman dan yang tak pakai keje ofis.

cikbedahlaser said...

klakar r pakcik tu...
sure tak pernah tgk protokol pemakaian....
klu org keje pjbt... lebih elok pakai lgn pjg... nmpk lebih kemas... setahu aku la...
klu lengan pndek...kan nmpk santai je..

bak kata akak ats ni..mcm despatch?? uhuhuhuuhuhuh....

x smart ar lengan pendek...
abgnakkal aku bli kan lngan pjg je....
tp rugi nye....nti die lipat smpi ke siku bwh skit.... rugi aku gosok..wahahahhaha

baby berry said...

ader ke..abis yg org govment belambak pakai kemeja long sleeve ni..kitorang ni sume salesmen ke?? haish....smart la long sleeve..salesmen yg amik jadi unipom derang..almaklum la..salesmen tadek unipom hehe.

Related Posts with Thumbnails