Tuesday, August 3, 2010

Kalau nak betul..beli buku sendiri

Masa hari ahad hari tuh..
jalan2 kat One Utama....  Pergi beli baju utk Yabang sempena MEGA SALE... Yela..org tu nak masuk opis baru kan...mana bleh pakai jeans t-shirt dah..kene la pakai kemeja dan slack kan...kan org kata kuang ajo plakkan....agagaga..

Pastu ade lalu kat satu family nie...

Ada ayah dgn dua org anak...sorang lelaki sorang perempuan..  Anak dia yang perempuan tu maybe dalam 6 tahun gitu....

Masa pass by family ni..  Ayah dia tengah cakap phone tau.  Sambil tu marah anak dia..

"Nie apa pakai pen ni..Org tu tulis pakai pensil la...  Tengok..tengok apa dah buat..  Buat pakai pensil la..."
"Irfan yang surooh..."
"bla..bla..bla.."

Okeh..nampak macam takde pape....Tapi nada bapak dia sangat tinggi hokeh..nada marah..

So Yabang dengan saya berpandangan sesama sendiri...

pastu keluar la dialog di bawah

" Apehal entah bapak dia nak marah2"
"Yela..kalau nak cantek2 beli la buku sendiri"
"Ya lol..buat ape belikan buku mewarna untuk anak kalau tak bagi anak berkreatif dalam tuh"
"Kalau mat salleh tu dah framekan dah hasil keje anak dia.."


Kesal sikit la..nak marah kenapa...cakap elok2 kan boleh....pastu patutnya biarkan jela anak tu nak berkarya..tu kan buku dia....Haih..

tak taula...kadang tu rasa cam over je nak komen2 orang kan...Tapi nak lontarkan pendapat juga tak salahkan....(lagipun bukan pi kata kat muka bapak dia..agagagag)


psssttt..teringat kat bitt...rileks je dia ismeth kaler menggila dekat buku mewarna dia....kata develop minda anak2 kan...hehhehehe.....

5 comments:

Yan said...

ermmm tak penah lg nak marah2 anak wlupun dia mengaler tak serupa kaler.. lebey kepada menyonteng.. belum pandai sebenarnye (baru 2 tahun)... tp klu umur 6 taun supposed dah pandai dah kaler2 ni rasenye...

mrs.ecam said...

klu ank aku ko nk conteng kt buku ko ke sukabor ke xpe...jgn dinding...pantang pantang...hihihihi

Dee said...

hehehe..akak pun biar je anak2 conteng buku dorang..lain ar dh sekolah betul2..kalo conteng..suruh dorang padam balik ar smpi bersih..hehehe..

Just Call Me Bitt said...

wah terseru...agegegge...mayb bapak dia stress kot...dlm kepala otak tengah cakap tepon, tengah semak pastu anak tunjuk mural yg semak tu yg bertambah2 kot akekeke...tapi memang tak best la kalo budak tu kena marah sebab dia tunjukkan buku tu kan :(

cikbedahlaser said...

ko kata bapak die tgh bertalipon kan??
sure org d sebelah sana tgh bagi die pressure tu pasal dgn tak sengaja nye die...tnpa rasa bersalah..mrh anak die.. sbb tu la yg selalu die buat...

ade juga yg spesis gini...sekat kretiviti..minat.. keinginan budak2.. cth.. hehehehhe mak mntua aku...huk huk huk...

Related Posts with Thumbnails