Friday, June 4, 2010

Batik Sarong Online Giveaway

Ha...rayo kan dah dekat...sekarang tengah busy tak hengat....

Bukan busy siapkan keje bertimbun-timbun ini ya...Tapi busy beli kain...
Yela..tahun lepas rezeki tak berapa nak murah..masa tu nak kahwin...so memang beringat2 je membeli...

Tahun ni rasa sedih pulak bila bukak closet..  Baju yang ada pun orang bagi.  Seluar dah koyak..Baju dah koyak...Dah lusuh..  Warna  pun dah bertukar....
Bila lah nak beli baju baru kan...Beli?alahai...tengok harga je sekarang baju ratus-ratus...Koman2 RM50 - 60 sehelai....Alahai...

Sekarang pulak era transformasi nak bertukar dari zaman huhahuha...ke zaman mak mak.... 
Tak maulah nanti oragtengok orang kata mak tak sedar diri..  Duk pakai baju ketat metat...  Duk pakai ranggi2....

Kalau my um yang bertudung labuh tu..anak dia pakai ranggi..  Kalau saya pakai ranggi..Nauzubillah...mintak jauh anak saya nanti pakai lagi ranggikan..harus Tok Wan dia pengsan..muahahahhaha...

OK2..melalut dah nie...  Dah lama sebenarnya juga saya tinggalkan era shopping online...(bukan shopping sebenarnya..cuci mata je...dulu dulu la sekejap..beli barang kecik2, barang2 kahwin..)......

Sekarang dah start balik..sebab?weekend je saya busy ke sana sini..saya ni kalau membeli barang..selagi semua kedai tak saya pergi jenguk..saya tak beli..  Jadinya kalau sekadar ade 2 jam..memang tak cukup untuk saya survey sahaja...

Penyelesaiannya..online sahajalah...  Bahaya memang bahaya..sebab boleh over spending..  Tapi saya pikir..beli ashajalah dulu...  Besok2 ade duit pi tempah pulak...

Untuk kain pasang sahaja saya dah habis dekat RM300...haaa,..tapi bukan untuk saya seoranglah..untuk mak saya sekali....  Tahun ni azam nak beli satu set lengkap...  InsyaAllah...

So dalam kesibukan bershopping online ni...Jumpa pulak satu blog ni.....



Ha...amik ko....Kain sarung batik tu pun dah dijual online...  Dunia online...  MACAM2 ADAAAAA....

Ehehehehe....  Buat masa ni baru ada 1 je koleksi saya tengok..  Ha...kalau dia tambah lagi..pasni senangla pulak nak cari Batik Sarong...

So sekarang ni dia buat GIVE AWAY.....ala..macam biasalah...ini kiranya menyokong la pembukaan baru kedai online dia...  mana tahu besok2 time saya...betul tak..  Kenapa saya kata gini?
Sebab biasanya kalau masuk give away ape2 jangan harap saya menang...Kecuali saya bersipat keji..Ahahhahahha..Kalau tak..memang kelaut la perkataan MENANG tu...

Ok..mari semua kita support kedai online baru nieyh..caiyok2!

dulu masa saya tak berduit..semua saya cari sendiri demi dapat yang murah..  Sekarang bila rezeki saya murah..apa salahnya saya spending untuk beli apa yang orang jual..  Mungkin rezeki yang saya dapat tu sebenarnya untuk diagih2kan pada orang lain...  Betul tak..hidup ni tak boleh tamak haloba...






pssssttttttt....adakah viscose sejenis cotton?tahun nie gila beli kain cotton..tapi bila tengok2 balik...banyak viscose dari cotton....ade satu je dapat chiffon yang berkenan di hati...

4 comments:

BSO said...

wowww.. panjang entri.. suker macik baca..

wokey lulus..

gud luck :)

Dee said...

kak dee x buat apa pun lg..rilex je..nk ganti puasa dulu..hahaha..

Queen said...

BSO : ini namonyo entry larik tajuk..ahahhahah

kak dee : ini budak tak reti malu...puasa belum abis ganti dah sibuk nak raya....ahahahha

A D I A said...

wah wah wah, dah satart shopping kat bso ke queen? kita nak gi beli kat jakel nanti tapi tau tak sempat beraya tahun ni.. *sob*sob*

selamat meyopping ye, nak tempat baik tempah dari skrg kang tailor tamau amik :)

Related Posts with Thumbnails