Tuesday, June 8, 2010

Muntah je anak.....ngidam je ngandung..pekebenda ntah

Ini short entry je..buat sementara teringat...

I still remember last month masa tu mengidam..mengidam nak makan macam-macam....yess...sangat teringin ok..tapi saya ni memang tak preggy pun...bak kata yabang...

"Awak tu kalau tak mengandung pun mengidam nak makan macam-macam"
"Huh...salah ke.."

Dialog di atas keluar selepas saya mendapat Haid saya yang agak kurang teratur itu.  Yela..bikin suspen je..lewat dah 2 hari...  pastu gatal makan tapai  ubi di rumah Siti...esok kannye tu terus angkat bendera Jepun...  Tak taula sebab tapai ke apa kan..  Yang penting kecewa je..  2 3 hari emosi..sampaikan time mak saya tanya pun saya sedikit emo...dah kena marah balik dengan mak saya....Yela..sape suruh emo dekat Mem besar kan...ekekekkeke...padahal dah tau dah benda tu rezeki...dan bukannya over desperate ke ape kan..cume nye..entah..emo lain macam..maybe sebab kawan2 dah start kelek anak..aku kelek anak gak/...ANAK TEKAK...ekekekekkeke


Lepas kejadian-kejadian di atas, saya pun semakin busy.  Jadi tak amik port sangat...  Pagi tu mandi sama-sama dengan Yabang (uuupppsssss....maaf la nie cite dalam kain suda keluar daaa....)....Pestu saya sdikit terbelahak (betul ke words ni?) masa kumur-kumur lepas gosok gigi...  Pestu laju je Yabang tanya...

"Yayang...yayang pregnant ke?"

Huh....tak sokak lah mek..  Mek balas dengan renungan tajam je tau...mencik ah...

Pestu sabtu lepas pening-pening.... Maybe sebab tak makan pagi..Perut masuk angin..So masuk tengahari, walaupun dah makan,...masih rasa loya-loya...rasa pening sikit-sikit....Sekali lagi Yabang kuar dialog menusuk kalbu..

"Yayang..entah-entah Yayang preggy..."

Alamak..mek tak suka la....  Yabang ni kadang kuar dialog entah hape2 tau...
Hari tu dia kuar lagi dialog entah hape-hape...

"Yayang tak jaga makan..lunch skip-skip..camne nak dapat anak"

Eh orang tua ni..kalau buat projek tu skip 2 3 bulan sekali bau la susah dapat anak..ape kena mengana makan dgn anak entah....Ade-ade je tau...Ayat takde kaitan.....

Ya..saya dapat bayangkan betapa heavennya saya time pregnant nanti...Time belum pregnant ni pun (diantara preggy dgn tidak ni)....  Yabang layan macam emas penuh dalam mangkuk..  Tak boleh ne panas..tak boleh skip makan..tak boleh itu..tak boleh ini....Pestu kalau angkat je bendera Jepun..segala keistimewaan tu ditarik balik serta merta....Kalau preggy nanti lagik heaven kan..

Huh..nampak sangat bukan sayang kat kita..sayang kat anak je..mencik...


Eh..kata short entry..ni dah melalut panjang nieyh...

Ekeekekke





pssssssssssssssttttttttttttttt..saya tak kesah kalau belum ada anak...takpe..rezeki masing-masing Tuhan dahtentukan....kan...kan.....Semoga DIA mengurniakan YANG TERBAIK untuk saya...ammminnn

13 comments:

LiNda said...

Hahaha

kelakar gile baca n3 awak ..

Insyallah..ada rezeki . sabar yeaa.

And.. percayalah, jika awak ada baby. En yabang adalah Ayah dan suami yang terbaik .Senang hidupmuuu..

Yan said...

owh klu hubby saya...
layanan dia same je..
ade orang cakap festime preggy... mesti hubby jaga giler2...
hahahaha mane ade! saya jaga diri sendiri.. pegi klinikpun sendiri.. berdiri atas kaki sendiri.. huhuhu..

Jemari Seni said...

Nik... Mind set org kita memang gitu..tgk la citer melayu asal nak gambarkan dia preggy mula la muntah terbelahak.

Kalau betol2 preggy tak semestinya muntah, pening tu semua bagai... silap2 hubby yg dpt rasa sume tu wife rilek jer.

mrs.ecam said...

amin...smoga cpt dpt ank...smntra ni xpe...DIA nk bg ko ngan yabang hanimun puas2 dl...dh de ank kang bz jg ank plak...heeeee

Pinky Angel said...

btl kata mrs. ecam tu.. hanimun puas2. dulu kitorg pun terr..eksiden dpt anak. hehe..

mmg layanan hubby superb, tp kalo u kena morning sickness mcm i, layanan hebat mcm mana pun jd xbest. terbaring je atas katil 2-3 bulan. haihhh..

A D I A said...

kita tak preggy pun mmg hobi ngidam makanan pun. hubby plak jenis layan sebab dia tau wife dia ni bukan pemakan sgt so kalau mintak tu kira heaven la.

skrg preggy tak teringin apa pun huhuh. smoga queen nanti dikurnaikan zuriat k, sementara tu, kita enjoy!

puterikurekure said...

oh. alang pon sama ok. kalau terbelahak sket je mula la ingat bukan2. haihhh~

insyaAllah awak dan suami punya rezeki itu. seronok juga berdua ni. bertiga, berempat dan seterusnya adalah bonus.

:)

awak beruntung punya suami yang ambil berat. so, enjoy berdua dulu k!

cikbedahlaser said...

uhuhuhuh...
n3 ko kli ni..cam nak sama je n3 aku nk wat.. (tp lom wat lg..)
i was crying like hell wen i know tat i'm period...
owh.... just last friday...

sarip... tensen tgk aku tetibe nangis...aku tak ckp pon.. uhuhuhuh

Just Call Me Bitt said...

hehhehe sweet, amin..
enjoy2 jek dulu sementara tak melayan muntah, kepenatan di kemudian hari :)

kalo skang saya termuntah2...word pertama yg terkeluar dari mulut hubby 'alamakkkk' aekkekekekeke

Nurulhuda|Adlie said...

'eh org tua ni...' haha ayat kelakar gila!

Daddy Zuki said...

salam.. bagi pakcik la..x yah berharap sgt. sbb tu le x lekat2... petua pakcik ni... buat 'ehem2' mcm biasa. tapi kena lebih kerap masa subur. pas tu berserah kpd Allah.

kdg2 Allah nak tunjuk..budak2 sek buat sekali terus buncit, tapi kita yg halal ni cuba bermati-matian tp x gak dpt2...

dzulikram said...

thanks 4 ur support frenz...yayang jgn risau sangat,yabang ok la.kekadang saje sakat yayang...tu sume kerja Tuhan, Tuhan tu tau ape yang terbaik tuk hanbaNya....

Dee said...

betul..jgn pikir sgt nik..rezeki tu akan dtg jugak nti..kak dee doakan nik cepat2 dpt anak..eh..emy pun kan..so, cool ok..

Related Posts with Thumbnails