Wednesday, June 16, 2010

port memerah

saya sentiasa terfikir..kat mana nak letak baby masa dah lahir nanti, nursery ke..org perseorangan ke...kat flat depan nie ke..kat mama ke....kat mana nak perah susu...macam mana nak explain utk org tu faham yang aku hanya akan bagi anak2 aku susu ibu..tu semua dah fikir dah walaupun aku nie belum pregnant lagi..

Salah satu yang aku dapat fikirkan dengan jelas ialah tempat nak perah susu..  He...paastinya kat surau office kan...

Tadi..masa usai solat zohor, aku tengah pakai tudung, ade akak ni baru masuk..kebetulan dia duduk dekat dgn suis yang terletak berdekatan dengan cermin...aku berdiri..akak ni duduk..pestu dia keluarkan sesuatu yang buat aku senyum..senyum..dan senyum..dia keluarkan alatan memerah weeiii...

aku tetiba rasa macam..waaaaaahhhh..ada geng la...pasni takdela sensorang memerah susu kan..heee...sokak..sokak.....



pssssssssssstttttttttttt...layan kan jela budak perasan ni kan..hihihi....


Note : ini schedule entry...jadinya cerita ni berlaku semalam la yeee

13 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

teringat pulak kenangan lama..

berat dan kembang sampai sakit dibuatnya kalau tak diperah. bila siap...wahhhh leganya...

lokasi : sama
@ surau ofis.. hehe..

mrs.ecam said...

yee kt surau aku pong d jadikn pot memerah susu...siap de schedule lg kol bpe2 org ni ptt trn sbb de 1 suis jek kt surau yg leh gune tuk pam...alhamdulillah bos kt sini x kesah.....heeeee

Dee said...

wah..ckp mcm dh pregnant je..tp kak dee suka semangat nik tu..teruskan azam bf tu tau..nk senang tinggalkan kt mama..sbb nenek jaga cucu lain..hati kita pun x riso..

Queen said...

kak rina : berat?..kembang?..alamak..ngeri la kak...

mrs ecam : itu memang port la kan..hehehehehe

kak dee : ahaha..semangat tu penting ok..semangat..semangat..ahaha...mama?..dia tak support 100% bf...itu yang buat nik risau..ngeeee

Emy Omar said...

ok la lepas ni ada geng kan..

Queen said...

emy : tuelah...syok nye kalau pikir...tp kalau pikir on otherside..nanti rebut2 plug plak..agagagga.....memacam

Pinky Angel said...

bagusnya nik, dah plan utk bf baby. semoga hasrat murni tu berjaya dicapai nnti.. ;)

precious innocent said...

utk rymi ni, i pump kat cubicle i.. hehe.. sbb pakai spectra3..

utk ryan dulu pulak, i perah kat surau jugak.. sbb pakai tgn.. hehe

-mama emma®-

Queen said...

pinky angel : entahla...so excited everytime tgk benda2 gini...is like u planning sesuatu yang terbaik (at least try to be..ngeee) utk bakal anak-anak Yabang yang akan lahir nanti..i just cant wait..ngeee

emma : i takde cubicle..kiri kanan depan belakang semua lelaki..harus la nanti ade show lak tetiba kan..ngeeee

Yan said...

opis saya dulupn takde tempat nak memerah jugak.. masing2 perah dlm toilet (tah cemane gayapn tak taula). Ofis member ade tempat memerah, selesa skit..

Queen said...

yan : kalau nak kene perah dalam toilet..saya nye toilet takde plug..ngeee..kalau pakai yang bateri punye ok kot

CatlinaFly said...

ha ah..surau sesuai..kat opis leh gak kalau ade bilik sendiri..:) kawan sy konsi bilik(ada cubicle) dgn sorg staf perempuan dan sorg staf lelaki.bila dia nak memerah, dia just bgtau kat kawan lelaki dia, aku nak perah susu jap.Mula2 kawan dia pun mcm pelik gak, lama2 dia dah biasa :)...skrg ramai dah tau pasal mengepam ni:)

CatlinaFly said...

oh baru perasan nik kata takde cubicle...kalau sy, boleh je, nyorok sket bawah meja, lagipun bukan nak bukak baju kan, takkan nampak punya coz pam tu akan tersorok dek baju and tudung(kalau lepas tudung lagi bagus)

Related Posts with Thumbnails