Tuesday, June 1, 2010

Orang lain musim mengawan..aku belum tentu

ha...cuti sekolah kembali lagi....Orang kata ini lah musim mengawan sudah tiba...  Sana sini undangan kahwin.  Satu hari tu sampai 5 6 undangan kahwin.  Minggu lepas sahaja saya ada 3 undangan kahwin yang jatuh pada hari yang sama.  Terpaksa tolak..huhu..walaupun itu kenduri kawan sekolah lama.  Rasa ralat juga.  Tapi mengenangkan saya wajib menghadiri kenduri kahwin saudara sebelah Yabang merangkap junior masa Politeknik dulu, makanya saya lupakan sahaja rasa ralat itu...

Untuk bulan 6, kalendar saya sudah penuh dengan segala macam undangan kahwin...Dan job pun menimpa2..  Ada yang nikah, ade yang kahwin, ade yang bertunang.  Dari sedekat2 tempat ke tempat yang jauh-jauh.
Paling jauh insyaAllah ke Jengka Pahang.  Ini office mate Yabang.  Si Azam.  Tidak boleh tidak kena juga hadir.  Tiba-tiba rasa bersalah dengan kawan-kawan yang menjemput ke kenduri kahwin mereka di Raub, di Mentakab, di Kuantan.  Alahai...kadang tu tengok poket pun dah kering, sabar jela tahan hati dan perasaan.  Huhuhhuhhu...

Saya ada event berturut pada 11 dan 12 June..  Dua2 customer Quiny Bridal.  26 juga baru sahaja di booking.  Alhamdulillah...Allah memurahkan rezeki saya.  membuka pintu rezeki seluas-luasnya untuk saya....

Semoga segalanya berjalan lancar....Walaupun cuma mini pelamin.  Walaupun cuma pelamin seketul (teringat ade anon yang mengutuk pelamin seketul saya..hahaha)...tapi laku alhamdulillah.  Mungkin sekarang ramai yang lebih sukakan sesuatu yang lite dan simple...Lebih-lebih lagi untuk pertunangan.  Ok la...mereka happy..saya laaagi happy.  Skeurang-kurangnya dapat saya rendahkan kos mereka.  Nak bersaing dgn nama-nama besar..dengan yang ada butik sendiri tu mungkin jauh lagi.. Tapi siapa tahu ye tak...
Malah baru-baru ini saya tengok di dalam paper Berita harian..ade satu pelamin yang sebijik dengan pelamin nikah saya..cuma warna saja berbeza..  Itulah pelamin yang dikutuk-kutuk si Anon tu.kononnya pelamin sebijik je...ha..yang tu la..  Masuk paper you......Ha...kelas gitu...


Ok2..back to Topic... Macam biasalah.  Bila macam ni punya busy untuk weekend...  Makanya memang habislah masa untuk bercengkerama di bawah bulan purnama dengan Yabang terchenta....ahahhahahha...
Kalau orang lain enak2 mengawan,...  Saya pula dengan Yabang gigih memasang pelamin untuk bagi orang mengawan dengan ceria...Ahahha..takpela..dapat juga pahala..moga-moga nanti rezeki orang melekat kat saya..siapa tahu...  Bab-bab rezeki ni Tuhan punya cerita...  Tapi pilihan di tangan kita...Kalau kita pilih dgn betul..InsyaAllah..kalau kita tersalah pilih...alahai mak pun tak kuasa nak gelak..




pssssttttt..........hari ni Yabang siap awal gile....Handsome lain macam...Jangan macam-macam sudah...ahahahhaah

10 comments:

Dee said...

sbb tu family kak dee elak cuti sekolah kalo nak buat kenduri kahwin..org susah nk dtg..bertembung sesaja..

puterikurekure said...

jgn cik abang tanya kat awak...

"mana butang baju aku tipah?"

hehehe. gurau je. alhamdulillah...murah rezeki korang berdua. suka kita baca.
:)

Queen said...

kak dee : betul..masa nik kawin dulu pun tak ikut cuti sekolah pun..baik ikut cuti am biasa je....org pun boleh datang..tak bertembung...


puteri kure2 : ahahha...butang baju abang mana pah..ahahahha....amiin...berkat doa korang2 semua jugak...alhamdulillah

i_sofia said...

setiap kita dah dijanjikan rezeki masing2, cuma cepat atau lambat. mungkin skang rezeki memajukan bisnes.. dan rezeki anak menyusul kemudian ari bila korang berdua dah berjaya. apapun, sofia doakan semoga cepat2 ada baby, boleh la dia datang bawak rezeki lebih banyak tuk korang berdua ye!!!

Queen said...

sofia : setuju...hehehehe..amiinnn....mudah-mudahan

mrs.ecam said...

btol la aku pong dh bertembung2 dh ni majlis kawin kwn2 opis n ms blajo dl...tp kne la tngk poket dl kn...klu dh sorang timur sorang selatan kompom aku amik yg tngah2 kt KL jek kn...xpela kt doa dr jauh jek moga2 kwn kt yg br kawin 2 bhgia~akhir hayat...tol x

cikbedahlaser said...

xpe la.. org mengawan.. korg pon dpt sikit faedah nye... klu silap hari bulan .. aku pon leh tmpang faedah nye...
leh ikut korang tag.. ehh baru teringt...gmbr tak bagi lagi...owhh... sile remind me the dead..line.. ok??

balik ke faedah... faedah nye..menyatukan 2 org utk menuju ke jalan yg halal.. baikkan??

Queen said...

mrs ecam : yela..doa je mampu di titipkan...

cik bedah : ahahaha..betol2....sambil2 dapat pahal..ye dak...amiinn

LiNda said...

alhamdullilah...

pelamin seketul laris di pasaran .

Wahh.. en yabang hansem .. jangan jelesss arrr....

kikiki

Queen said...

kak linda : itulah..syukur alhamdulillah...rezeki tuhan tu kat mana2..tak payah jeles2 dengan orang lain kan...hahahhaha.....ya..saya sangat jeles..nasib baik hari ni dah kembali kurang hensem..wakakkakakka...

Related Posts with Thumbnails