Tuesday, June 15, 2010

Kenapa handbag saya berat?

Ahaaa...jangn tak tau k..hand bag saya berat berkilo kot rasanya....sebab?entahlah..kadang tu saya tak tau pun apa saya isi dalam handbag tuh...tapi kalau time nak kosongkan..tetiba je rasa semua benda tu wajib ada dalam handbag saya....lepas tu kalau dah penat bawak mule la tinggalkan rata2 dan secara otomatiknya...encik Yabang akan kendong sampai muka dia masam..ehehhe..

Ok2..melalut dah ni...ini sebenarnya tag dari Puan Sofia kita (dan juga si Eryn..dah dua org TAG aku..ketegaq jugak nak kepam dalam draft..heheheh)....Apa ada dalam hand bag?


Macam Nyanyi pulak ek...
Buai laju-laju
Sampai negeri cina
ape dalam baju
sekuntum bunga cina...
letchum..letchum.letchum olala....
burung kakak tua...

ahahahhahhahaha

Ok..here we go...

Ha..amik ko..banya tuh..ini tak termasuk measuring tape...kebetulan masa snap gambar measuring tape tu dalam kereta..baru lepas buat ukur material di site..

Meh kita tengok one by one...

 ~ada handphone
duit siling sepah2
kunci spare motor Yabang
Note book yang dah naik lunyai
Pen
One Drop Perfumes
Lip Balm
Eye drop
Hand sanitizer
Pendrive (yang ni aku tak tau sape punye..tau2 dah dalam hand bag aku..)
Lipstick Colour works saje



 Ada segala mak nenek pin
Butang baju abang syam
Contact Lense Free


 Payung
Wet Wipes
Purse
Duit seringgit-seringgit (ini duit emergency buat bayar parking)


 Segala mak nenek resit dan katalog reference..ini pun dah sort out..kalau tak tu lagi banyaaaaaakkkkk
Duit lima hengget yang dah terkoyak...
Business Card Butik



 Ye..banyak kan...
Tapi tu belum kira ada tuala wanita..baju salin...dan kadang tu tuala la..Jajan la..coklat la...Air masak la..
Owh..lupe nak snap...Ubat-ubat saya yang sentiasa bersama saya..
Hand bag ni memang sentiasa penuh...


 Saya bukanlah seorang yang bagus dalam organize barang2...barang saya sentiasa bersepah2...  ye..saya seorang yang ALL in One...semua mesti dalam One Stop Centre,...

OK..sekian..saya tak moh tag org,,..sesiapa nak buat dipersilakan..

7 comments:

cikbedahlaser said...

hahahaahah..
ni mcm poket doremon...sume ade.....
lg hebat dr beg aku....

Dee said...

dasat2..dulu k dee berat sbb boh novel dlm beg..nk bc dlm bas or lrt..hehehe..

mrs.ecam said...

banyaknyerrrrrrrrrrr brg dlm henbeg ko...ptt la berat berkilo-kilometriko...heeee

~♥ iella ♥~ said...

makin besar handbag,makin bnyk barang yg ada kat dalam tue... termasuk la payung..tambah2 musim yang tak menentu nie...kejap2 ujan,kejap cerah....cuma dlm handbag sy tak da payung sbb sy pakai baju ujan terus...hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kRina pernah buat tag ni tahun lepas..


byk manafaatnya kalau boleh sumbat semua.. hehe..

Pinky Angel said...

handbag saya ada pampers. wallet slalu sepah2 kat rumah je. bukan ada duit pun nk buh dlm tu.hehe

Queen said...

cik bedah : memang pon....ini dah kalah poket doremon

kak dee : ngee...saya sebab driving..celahlah nak membaca...

mrs ecam : ahahah..ya betolll

iella : setuju..kadang tu kalau tinggalkan sebahagian kan..rasa macam tak kena bawak hbag tu.hee

kak rina : setujuuu

pinky angel : ahaha..mak saya pun cakap.. "ini belum ada pampers anak lagi"..ahahahaha

Related Posts with Thumbnails