Wednesday, June 23, 2010

Senyap

Ada banyak sebab manusia senyap...

Saya senyap bila..
saya tak de mood...yela...bila takde mood..kadang2 mood swing..boleh bertukar dari Cinderella kepada Hulk Hogan...sape tahu kan...

Saya senyap bila..
saya marah...yela..bila kita marah..seelok2nya kita diam...untuk elakkan kita cakap lagi bukan2....jadi selagi saya berpotpet..pot pet..tu belum cukup marah..sebab bila saya marah..saya diam....

Saya senyap bila
Saya penat...bila penat..dari cakap merapu-rapu..baik saya senyap..tau-tau senyap terus...(tidur)..ahahhaha..



Semalam saya senyap...Sebab saya rasa saya tak perlu bercakap..  Ya..saya juga akan senyap bila saya rasa saya tak perlu bercakap.....dah tak perlu..tak payah la cakap...dah Yabang kecik ati...kata saya ni asyik merajuk...Padahal saya tak merajuk.  Saya cuma rasa saya tak perlu bercakap..lepas tu saya rasa sedih (ini mungkin sebab hormon tak stabil ni kan)....jadi saya nangis la dalam bilik sorang2...Emosi harus di stabilkan...betul tak..kan..kan...dah Yabang cakap saya sedih dan merajuk gila2 for no reason...  Aiyooo....
Dah malam tadi kene ceramah 2 jam sampai dua2 pun mengantuk...
Yela..saya nangis..sebab saya sedih...mana lah saya tahu dia pasang telinga untuk tahu apa yang saya buat dalam bilik kan....  Lepas tu saya rasa saya tak nak bercakap..bukan tarik muka pun..rasa tak perlu bercakap je...  dah Yabang kata saya merajuk...Pastu PAKSA DIA PUJUK......What?

Terus saya kasik sedas kat situ...

"Tak nak pujuk tak payah pujuk..saya tak mintak pun dipujuk2"..

Ahahaha..adess..kelakar...mana ada org suruh dia pujuk..  Agaknya dia dihantui rasa bersalah sebab termarah saya depan Mama...Sebab tu dia ingat saya jadi macam tu semalam sebab dia marah...Eleh...saya tak heran dgn marah awak tu..at least awak marah saya gitu...Mama tahu yang saya lah menantu paling baik..bila kena marah dgn anak dia yang garang dan besar macam Hulk Hogan tu..saya diam je menunduk..See,..see....strategi tau..ngeeeee....
Owh..jangan pulak ditambah2 perisa dalam cerita di atas nieyh..sebab pagi tadi..bila dua2 otak dah balance...siap bergurau mesra lagik okeh....  Macam takde ape2 berlaku....

Ok..habes cerita rumah tangga....Kelakar tau..agaknya semalam Yabang pun penat + rasa bersalah + saya emosi tunggang langgang.....Dapatlah obat kan..

So hari ni kenapa saya diam?
Diam di facebook...diam di blog...


Sebab Network dekat opis saya ni apesal entah...rosak....Tak boleh online....
Jadi tak delah ape2 status..takdelah entry...dan takdelah blogwalking....

ngeee......




ppsssstttt....Giveaway Quiny Bridal dah ada seorang join....Lagi ramai lagi meraiah kan....  Cepat join..tarikh tutup adalah pada 31 Ogos 2010.....hadiah pun menarik

7 comments:

LiNda said...

Berdiam diri pun salah..
tak diam pun salah .
macam-macam bermain di minda hingga menimbulkan rasa curiga dihati pasangan .

well, itulah realitinya . barulah besh hidup berkelamin kanns..

Queen said...

kak linda : ahahaha..setuju..tp bukan dgn pasangan je..dgn org lain pun..agaggagaa...itulah akibatnya bila isteri suka bercakap,..sekali dia senyap...ha..sunyi sepi kot..agagaggagaga

Dee said...

mmg ada masa kita malas nk bercakap kan..hehehe...

A D I A said...

teringat lirik lagu kru "diam adalah pintar". ala husband pelik tu naper queen senyap, selalu riang ria tetiba senyap. lain org lain cara pujuk dia kan.

Yan said...

saya blum penah lg kena marah dengan asben didepan MIL atau adik beradik..
tp penahla tengok asben marah adik dia depan semua ahli keluarga dan sedara mara..
tp kalau syala kene marah depan org lain.. konfem nangis dan kecik ati giler... huhuuh

Queen said...

Yan : yabang bukan jenis pemarah..jgn salah faham..ayat nye cuma dua masa dia marah tu..
"awak ni...bla..bla..bla...senyap je tak boleh?"..
ngeee..tp sebab dia bukan jenis pemarah..so itu dah dikira marah...ngeeee..betul2..kecik ati sangat.tp perasaan tu cepat je berlalu..

adia : betul2...agaknya dia pelik kot..agaggaga...

kak dee :kan..kan...kadang2 tu ade perasaan MALAS nak bercakap..agaggagga..

cikbedahlaser said...

diam..diam..diam...
ye aku kdg2 pon suke diam je... time marah la selalu nye...

tp klu kena mrh gile2 dgn sarip...aku diam... klu kena mrh biasa2...aku menjawab blk... smpi die sound...adeeee je jawapan die...
whooppsss... makna nye anda kena diam...


aku tlg promote la ko nye GA ni...boleh??? aku tak nak join... sbb aku xnak kena amik gmbr...aku nk join amik gmbr je... hehehehe n mekap free...aahahaha tp x nak join..


errr referrer tertgi ade hdiah x?

Related Posts with Thumbnails