Thursday, June 3, 2010

CKT, Ikan Bakar...Mengeluh jela..

Kalau sape yang baca status kat FB saya semalam..then rsanya dia tau ape yang saya nak tulis kat sini...especially Kak dee dan Kak Emy yang sakan mengomen semalam..ahaha...Danau Kota la..mali la....Baroque la...ahahha..satu pun saya tak tahu..  Yang saya tahu ..Char Kue tiaw yang paling sedap..paling menyengat..paling kene dengan selera dan harga adaah di Shah Alam..seksyen berapa jangan tanya..Mungkin boleh tanya Cik Bedah laser....Dia arif sikit jalan2 ni..maklum la ..orang tua....muahahhahaha..larrrriiikkk...

Jangan salah sangka pulak...Bukan saya yang gelar dia Cik Bedah laser...  Dia yang gelar diri sendiri...  Itulah orang namakan gelaran...  Kalau sekarang kawan2 kawin...Ala..siapa yang kawin tu?..  Ala..kau ni...takkan tak tahu...  Si Polan..skandalnya si BUlat.....  Ooooo...  Pestu tetiba ade orang meroyan kat belakang sambil tarik2 rambut...  Pestu jerit-jerit tuding jari kat orang lain "Aku di fitnah..aku difitnah..kaulah ustazah celup..mulut jahat..mulut longkang...muka talam2"....Apekah?..ahahahha.....Pestu bentuk satu pasukan..Pasukan AIR COND....alamak..habislah mak..tak kuasa nyah....ahahahhahhahahha


Ok2..back to topic...

Semalam kan..Yabang pergila Gym..Ye..Gym di hari Rabu..Dia macam dah tau saya nak buat rengekan manja ajakdia pergi tengok movie...So..dia pun plan la...habis kerja.saya drive pergi kat tempat dia Gym kat Titiwangsa...Saya ok kan jela...  Sebab nak menghala ke KL tak jam sangat.....

Sementelahan saya mengamalkan Jadual waktu Anjal...makanya sampai lambat harusla balik lambat kan...

Lepas tu dah alang2 pukul 6.50pm...saya lewatkan balik ...Solat la dulu..Kang terlepas maghrib pulak.  Dosa sedia ada dah bertambah..lagi mau tambah...Ahahaha...Takmolah Mek masuk neraka....Ngeri..nauzubillah..
Lagipun lagi lewat jalan lagi clear...kan banyak hikmahnya tu...
Sekali turun hujan lebat daaa...

Lepas solat pergi 7E beli payung...Punyalah semangat nak pergi makan CKT....Ade orang tu la kata nak belanja...

Pestu dah drive..traffic memang sangat smooth...Masa sampai je kat Pick Point, saya update la status...tak lama pastu, Yabang pun sampai..
Sengih..sengih...Sengih..sengih..

"Yayang..kedai CKT tu tutup, sumpah..tadi masa belum masuk GYm kedai ni bukak..pestu mana tau skang dah tutup..sorry yayang"

Kelu lidah tak terkata kot..telan liur jela...

"Saya tak kira....salah Yabang tadi tak check sementara tunggu saya...Jadi saya cuti masak berkuat kuasa hari ni..sampaila hari ke 18"..

"Baiklah Yayang..sabtu ahad kira tak?"

"Tak"

"Alhamdulillah..sabtu ahad sila masak ye..."

Ahahaha..tetiba saya rasa kesian kat Yabang...  Pestu dah alang2 sampai situ...Takkan nak balik tangan kosong je kan.. Kami pun decide makan ikab bakar kat Kampung Baru..

Ok..dulu lastsaya pergi ikan bakar tu sedap...air asam dia pun sedap..

Tapi semalam pergi..ikan bakar dia tak sedap langsung.  Tawar tak rasa apa...Air asam dia pun tak sedap.  Saya rasa lagi sedap saya makan ulam2 cicah tempoyak je....Ambik ikan 2 ekor..besar..TAMAK HALOBA lah katakan...Sekali tak sedap...

Huaaaa....so semalam balik rumah dengan hati sebu...

Tertidur depan TV...Kena marah lagi dengan Yabang sebab tertidur depan TV..huhuhu...

Memang semalam nasib tak baik..

What to do..Sigh...







pssssssssssssttttttttttt................ 2 3 hari ni malas nak update blog....tapi rasa rajin sangat nak baca blog orang dan tinggalkan komen yang panjang berjela sampai boleh buat entry kat blog sendiri..ahahahhahahhaa......




Hari ni nak masak apa ya?

9 comments:

Jemari Seni said...

Nik! Alang-alang dah sampai titiwangsa tu mai la umah tak jauh dah Sentol jer.

puterikurekure said...

udang goreng tepung!!!

kena masak tau. hehehe~

Dee said...

nik..ko dh dkt kl tu..nak2 kt titiwangsa..dkt sgt dh..apsal ko x calling2 akak..akak leh je tjuk jalan gi mali's corner tu..femes tu ckt dia..hari ni ko gi lah..google ye sayang..sian ko..

mrs.ecam said...

hahahha kesian ko kempunan nk mkn CKT>..xpe..arini try la sebey lg kot2 bkak kdai tu...heeeee

Queen said...

kak ogy : sentul kat mana pulak kak?..haih..susah jadi org buta jalan nie..ahahahahha.....

puteri kure2 : ahaha..menu udang boleh buat bile pi tesco dan ade promo udang murah je..kalau tak tak rela aku beli udang mahai..ahahha..tapi gud idea...hurm..hur..berkira2 nak pergi tesco plak..ahahhaa

kak dee : kalau perut kosong..otak otomatik kosong kak...ahahhaa...tak boleh pikir dah...sabau jela..ahahah

mrs ecam :nak ke KL lagi..huaaaa..tak kuasalah mak..baik belajar je masak CKT sampai pandai..ahahahhahaha

Just Call Me Bitt said...

kelmarin baru dapat makan char kuw tiaw kaw2...hubby cakap dia beli kat puchong..tapi tak sure nama dia ape.. nanti bila2 bleh try plak yg kat shah alam tu erk.. kadang2 bila kite nak cari semua tutup bila tak mau makan ari2 ternampak..huh

Queen said...

bitt : setujuuuuuuu..tensen kan...huhu

Pinky Angel said...

hoh?char kue teow sdap kt s.alam? tatau pulak.. silala bg info psl tu sbb saya mau try. slama ni rasa yg plg hebat kat tepi lrt kg. kerinchi dekat ngan UM tu. pergh.. kena ngan kerang bakar lagi.. owh, itu zaman2 dating berdua. skarang ni dah brp thn tak pnh gi sana dah

Queen said...

yana : ade...kat apartment2 yang kat pintu belakang uitm tu...ala..kalau nak gi icity lalu aprtment2 tu sebelah kanan...

Related Posts with Thumbnails