Friday, March 18, 2011

Apa saya buat sebagai pendapatan sampingan....


Saya ni selain daripada Hobi tido...hobi saya berjalan..  Saya memang tak reti dok diam kecuali tido..hohoho...

Jadi kalau Yabang suruh saya duk diam2...saya akn duk diam2 dalam seminit dua..lepas tu mesti saya tertido...

merujuk pada komen GB...  saya tidakla buat bisnes gubahan bunge..  Saya ni idokle reti gubah2 bunga ni...Seyes..  Kalau time raya..Cik paling kuat suruh saya cuci bunga..  Gubah bunga?..say amemang tak reti..  Cik lagi reti..

Sejak menceburi bidang buat2 hantaran dan pelamin ni..  Saya jadi minat..bukan gubah bunga..tapi make it cantik je..suke tengok benda santek2 ni kan.. 

Jadi bila saya kata saya gubah bunga...bukan saya gubah bunga sebagai tajuk utama bisnes..saya buat gubahan utk pelamin je..muehehehhe....Buruk plak tuh....tak santek macam org2 lainyang lebih berkebolehan..  Masih belajar2....


Saya ni kalau nak tunggu kebolehan tu datang sendiri memang idokle..  Saya memang bukan orang yang dilahirkan terus tahu..terus pandai..  Takkkk...

Biasanya bile keadaan memaksa..saya akan adopt diri saya utk menjadi pandai..Tak pakar pun..at least tahu la..  Sebab tu kalau orang tgk saya...mesti rasa macam...  "Budak ni boleh buat ke?"

Yes..saya memang sengal2 ubi..  Lepas tu selagi saya tak paham saya akan tanya.. orang kata....lebih mudah mengajar orang yang tak berapa pandai..dari orang yang dah pandai..  Jadi saya selalu jadi orang yangtak berapa pandai...  Supaya orang sekeliling sentiasa mengajar saya..  Tapiiii  saya cukup tak suka bile orangtu buat2 pandai..tapi ajar saya NOTHING....  sebuk suruh saya belajar..  Mentang2la saya ni nampak sengal2 ubi..nampak buduh je kan...Ingat boleh kelentong ke?...huh..

Masa dulu...buat bisnes pelamin kawen mawen ni..saya mana reti makeup...  Mekap muka sendiri pun tak pandai...

Tapi sejak buat bisnes..  Orang asyik tanya ada buat makeup tak..saya pun belajar la... Sekarang bolehla nak mencalit2..  Tapi masih lagi belajar utk jadi se'expert' orang2 lama..fuh...terpegun betul tgk hasil kerja mereka yang santekdan konsisten...



Jadi sebenarnya apa yang saya buat sebagai pendapatan sampingan?

Saya buat bisnes kawen mawen...itulah jawapan utk persoalan GB..hehhehehhehheehehehehe

Nak tengok hasil kerja saya?..tak payah la....segan....ngee...budak baru2 nak belajar..hasil pun tak seberapa..  kui..kui..kui...

12 comments:

~mrs azmi~ said...

everything start from nothing to something kan?

NM02 said...

semoga berjaya dengan bisness yang ada skang ni. amin

Emy Omar said...

Semoga berjaya dalam bidang baru tu ye..

gadisBunga said...

oooo...cenggitu rupanya cerita sebenar....

best la nik boleh buat bisnes kawen2 ni. mcm mana start? citer la sikit. boleh gb belajar2 jugak. mesti ramai lagi nak tau jugak ni.. ;)

bila ada side income, satu portion beban financial akan berkurangan....gb pun tgh cari sumber side income tapi tak tau nak ke arah mana. skil macam nik pulak gb mmg takde lah. hu~

atty's said...

semoga bisnes nik maju jaya ..amin

A D I A said...

nik, leh buat majlis akikah tak?

Dee said...

nik mekap cantiklah..dr pengalaman yg sikit2 tu esok2 leh jadi pro..belajar ni xde expiry date..good luck for your business..

dd dudu said...

sy penah amik pakej ngn kak nik.. cantek dan berbaloi2, hik2

Just Call Me Bitt said...

biz kawen2 kannn akekekekkeke wish u all the best for ever...tak tahu bila nak redempt voucher tu *wink wink...

Jocko said...

Good Luck,,,
But if u nak buat part time jadi Financial Wealth Advisor,,, bleh kontek Jocko yer ;)

gedek! said...

Mana ada orang lahir dan teros pandai...

Teros pandai nangis ada la...

Mimy Hamid said...

aku pun ada plan nak bisnes andam..aku boleh la mekap sikit sikit..tp nak touch muka org takut lg la

Related Posts with Thumbnails