Thursday, March 17, 2011

Rupa2nya cuak ada maknaaaaaaa

Cerita cuak tak habes lagi..hahah..ni CUAK ke..Drama je lebey nieyh...hohoo

Semalam balik keje lewat..siapkan keje..yabang pun banyak keje..ok la..pastu siap plan.....nak makan Chicken Chop la kononnya..  Saya siap terbayang Lamb dengan kuah yang berjejeran...fuiyooooooo........

minum plak juice...diakhiri dengan Air Halia...Fuiyooooo......

Sekali sampai kat kereta...  Yabang bukak pintu..  Saya ni try bukak pintu sebelah penumpang...Aik..apesal tak boleh..

Yayang : Abang...bukak la pintu..apesal tak bukak ni..penat ni...
Yabang : Central lock rosak la...sini dah bukak dah..
Yayang : Ha?...rosak (duit laggiiiikkk)...
Yabang : Ha'ah....jap...try start enjin..

senyap

Yayang : start la enjin bang
Yabang : tak boleh start
yayang : What???  Tak boleh start?..Apesal?
Yabang : entah..bateri habis kot...
Yayang : bateri habis..cane boleh habis..nonsense....
Yabang : pagi tadi tutup lampu kereta tak?
Yayang : eh..abang yang drive...abang tutup lampu kereta tak?
Yabang : tak tau..tak ingat...(nak ngelat kene marah padahal)
Yayang : Seyes...abang tutup tak lampu kereta....cuab tgk suis..tertutup tak?
Yabang : abang tak pasti,...
Yayang : mana boleh tak pasti..tadi abang nak start kereta...Suis lampu tu abang ada tutup tak?
Yabang : Ade kot....
Yayang : Abaaaaangggg..nape tak tutup lampu...ni habes bateri la ni...habes terus ke?
Yabang : rasanya la..sebab central lock..lampu..ape pun tak boleh on ni..
Yayang : haiyoo...  habes cane...(sambil panggung kepala..masa ni dah boleh duduk..yabang bukakkan dari dalam)....sayang mana ada cash dah....dah habis..buat beli bunga semalam (modal meniaga)
Yabang : Takpela..pakai duit abang
Yayang ; memang kene pakai duit abang pun...abang yang tak tutup lampu...
Yabang : heeeeeee


Pastu start la pikir cane nak buat..call Abang Ayie.. Abang Ayie suruh tolak and die try cari jumper...

Pastu pikir..try tolak la..since mek ni preggy kan..celah la nak tolak kereta walaupun jalan berbukit...(menurun bukit)....  jadi yabang tolak..saya try hidupkan..4 kali try..tapi tak berjaya....  Memang bateri flat habes...


So dah tak tau nak buat ape dah..masa tu dah dekat sangat dengan simpang..  Sangat bahaya..  Mek terlebih...tak sempat tarik hand break...

Jadinya bukak la bonet belakang dan depan..nak keluarkan triangle tu....

Nasib baik ada seorang Chinese Guy tu berhenti tolong..  Kereta situ lalu lalang tau..tapi nama nak berhenti takde..jenguk dari tingkap je..nasib baik la die berhenti...  Cole Leong nama die..

Die la duk tolong...Die kata..die nampak kitorang tolak kereta.,..lampu tak bukak..bahaya...Abis nak bukak lampu cane..bateri flat habes..

So die try jumper...tak boleh...  tak cukup kuat...So die bukak bateri die...die connect kira cium2 dengan bateri kami ....  biar dalam 5 seconds macam tu..lepas tu try start..Alhamdulillah..Terus boleh start...

Memang syukur sangat..sebba bateri tu quite new jugak la..  Baru 1 year +
Pastu sel kering plak tu kan..

Seb baik tak melayang duit RM350...  hukhukhuk...

Tak sempat nak bertukar nombor ke ape..nak hulur pun tak sempat..  Die macam rush nak balik gitula..

So memang ucap thanks banyak2...

Pastu die ada hulur kad die..  So nik nak war2kan kat sini la..

Sape2 yang nak buat urusan rumah..Nak beli rumah ke..ade rumah nak disewakan ke..  Ada rumah nak jual ke..  Boleh contact die..  Die ni kalau dalam kad tulis NEGOTIATOR ADVISER...  Macam agent hartanah gitula...

Mr Cole Leong
03-90105796
leongcole@hotmail.com


Memang many thanks pada dia kerana sudi bantu kami..  Memang syukur banyak2..


Balik tu terus ke rumah mama sebab bateri kene charge kan..so biar enjin terpasang dekat sejam jugak...  biar recharge bateri....  Lepas tu try matikan..pastu start balik..alhamdulillah..bateri boleh guna lagi..


Perut pun dah masuk angin..cuma minum milo je semalam utk elak perut kosong sangat...Gubah bunga...tido dekat pukul 3 lebih jugak la..

Seb baik pagi ni kereta takde masalah..dan tak la ngantuk sangat..


Cuak2 ada makna rupanya..betul2 cuak semalam....hukhukhuk

8 comments:

Jemari Seni said...

Nasib baik tak kena tolak kete... Kalu tak hazab!!!

NM02 said...

berpeluh segalanya kalu kena tolak itu kete... huhuhuhu

Dee said...

alahai..siannya..kalo kena tolak lagi haru..

Ati Masrif said...

bila jadi mcm gini
rasa syukur negara kita ni
berbilang bangsa dan bersatu
tanpa mengira agama kan..

baik org cina tu ...

Just Call Me Bitt said...

perghh kalau memalam memang la cuak...kalau saya siang2 pon boleh jadi lagi cuak ehhehe ape lagi nik email la dia..hehe ;)

rATu kEBaYA said...

patutlah cuak je sehari semalam... ada kejadian yg tak diingini rupanya..

gadisBunga said...

sama laaa...kite penah abis flat bateri sebab tak tutup lampu...tetibe kete takleh start. call etiqa, pastu mekanik diorg dtg bawak jumper. pastu boleh start...

yg syioknye alhamdulillah sampai sekarang kete dah takde problem padahal bateri tu dah pakai 2 tahun lebih. phew...

*nik buat bisnes gubahan bunga ke?

atty's said...

kty pun penah dulu kena mcm nik .tp nasib tak lama..pakguard annoucement kata lampu kete kty tak tutup..

bagus ye cina tu..camtulah kita mau ..tolong menolong sesama insan..tak kira bangsa dan agama

Related Posts with Thumbnails