Monday, March 28, 2011

Gua dah transform jadi rumah

Sebelum ni rumah dah macam gua....kelam je..balik rumah dah malam...pagi2 plak redup2 gitu dah kuar rumah..

Weekend lepas job cuma hari sabtu..tu pun pagi je..  Pagi dalam erti kata subuh2 hari..

Hari sabtu hectic macam hape..  telefon berdering tak berenti...

Tapi hari ahad.....satu bunyi phone pun takde...

Memang aman la kitorang tido sampai kul 10... Itulah kelebihan duk rumah sendiri ye kawan2..hekhekhek

Bangun...yabang nak sambung tido lagi kekdahnye...saya dah takleh dah..nanti badan lesu..tido lama2 xbagus...itu pun terlajak sebab hari sabtu tu dah kepenatan sangat...

bangun..masak tengah hari simple..  pastu misi kemas rumah..bukak semua pintu..bukak tingkap..bukak langsir..kebas semua habuk..sapu...pastu vacuum....pastu mop...sampai sakit pinggang...

mesin basuh bekerja tanpa henti...

tapiii....puas hati...sekarang barulah rumah ku syurga ku...


Owh..sekarang saya rasa keputusan nak kurangkan job waktu dekat2 nak bersali adalah tepat...rumah mesti kemas sebelum waktu nak bersalin..nak kemaskan barang2 baby lagi...  =)


ok..tue jela entry merapu..ada entry pedas...tapi tunggu lah dulu...yabangtakkasik up story lagi..kita kasik draft dulu k!

7 comments:

Dee said...

orang kata..rumah kecik ke..buruk ke..janji rumah sendiri..kepuasan dia tu lain..eloklah dikurangkan aktiviti part time job tu..tp aktiviti buat keje rumah jgn kurang..malas2..nti susah bersalin..hehehe..

cikbedahlaser said...

seronok btol dpt tido cuti2... owhh.. best jugak dpt kemas kn rumah basuh baju sume.. bile la aku nk buat nih.. haih..
tp klu sarip ade.. x leh nk mengemas.. aku rasa mcm ade dinding bersepah2 mngganggu jalan.. hahahahahahah

ehh dh beli rumah kah??? ehh ??

A D I A said...

betul, bila duk umah sendri suka hati la nak buat camne pun. leh buat aktiviti bebas. i ni je tak pindah2 dari rumah org tua huhu. weekend pun kena gigih bangun awal.

arryani said...

bila umah sndiri..pling best kalo kita dpt decorate ikut mood kita kan..ekeke..

Lagi best kalau fulus ada..dpt bli itu ini tuk tmbh decoration..ekekek

Dearie Pearls said...

best duk rumah sendiri...
renovate cmner sekali pun ikut suka hati....

*bestnyer ada rumah sendiri...

gadisBunga said...

ni yg tak sabar nak suruh org tu kuar nih! nak dok gak umah sendiri...huhuhu~

Just Call Me Bitt said...

wahh banyak job...gud job ;)

Related Posts with Thumbnails