Tuesday, March 22, 2011

nampak je macam free..tapiiii

Saya ni sebenarnya masa senggang adalah di office..kerja yang tak banyak sangat..  but most of the time balik lewat sebab Yabang banyak keje...

Kadang tu saya pun banyak keje jugak..  Tapi masih boleh rileks2 sikit sebab saya tau Yabang akan balik lewat..jangka masa saya utk buat keje panjang sikit...

Kadang tu memang saya banyak keje sampai Yabang kene tunggu..Tapi situasi ni jarang2 sangat berlaku...

Tapiiii...bile saya keluar je office...kehidupan saya adlaah dalam rush....berkejar2..mana nak masak...nak mengemas rumah..nakmembasuh..nak lipat kain..basuh kain...jemur baju....

Mana nak ikut arahan Yabang utk 'singgah' rumah Mama..melepak di sana...nak tak nak kene la ikut....  Kenela diam je..walaupun hati meronta2 nakbalik selesaikan urusan2 lain...

Weekend pulak saya akan busy dengan part time job saya....

Jadi kalau anda semua lihat saya rileks...say ahanya rileks di office..  Kemudian..hidup saya lebih busy dari biasa.....  dahtak mampu nak kejar dah...

Hari tu pesan Satar pada azmi...sampai sudah Yabang buat tak tau je...sampai sudah tak pegi ambil..lama2 kempunan nak makan Satar pun hilang bersama angin....

kemudian Makcik Zah saya bawak manggis dari Perak...susah2 die bawak..  Ni dah seminggu tak amik kat rumah Kak cah..padahal dekat je..kat flora damansara....

yabang tukadang bukan sengaja pun..tapi entahla..bila saya cakap apa2..macam tak letak dalam kepala...die akan lupe...dan lupe..yang die ingat..nak pergi melepak rumah mak die..itu tak pernah miss...dalam seminggu confirm 2 3 kali melepak.sampai saya dah penat nak tunggu... kadang sampaije saya terus masuk bilik dan tido..  tak larat dah rasanya...


Saya tak suka menyusahkan orang macam ni..tapi keadaan memang memaksa.....haih..dah naik segan dah

5 comments:

aDieyZa said...

dear, mungkin boleh kerap ingatkan dia.. maybe dia memang jenis cepat lupa, so x salah kalau awk ingatkan dia selalu..

atty's said...

kdg penah ye nik nak ingatkan ..
takpe nik .selagi leh sabar..nik sabar ye.

cikbedahlaser said...

jgn tensi2.. sabooooo je.. tu je aku leh kabor kan.. nk menolong hantar kan.. aku jauh d sini.. ko jauh d sana..
cube la buat reminder ke.. sticky note ke kat die.. biar die ingt lebih sikit...

Dee said...

kena keep on reminding ar..takpun ko ugut2 sket..bang nak dpt baby bukan senang..bila i preggy teringin nak makan itu ini takkan xleh tolong pi amik..benda dh ada nih..hihihi..ugut2 manja tau..jgn gadoh2..

Mimy Hamid said...

ala shiannya rintihan ibu mengandung sedey je...tpi comel

Related Posts with Thumbnails