Tuesday, March 15, 2011

Baby...jangan KICK Doctor!....haiyooooo

Semalam scan baby for bulan keberapa entah takingat..boleh?..hahhahaha..seyes..sayaa skang tak tau saya ni bulan berapa entah..  5++ kot...hohohooo...

pastu cam biasa la...mula2 timbang berat..
Doktor tak percaya..berat saya naik 3.5kg...ha..amik ko..  Sebelum ni duk turun...pastutak nak naik2...skang naik 3.5kg...  abang long saya pun tegur cakap saya dah gemok...hohohoo.....

Berat total adalah 55kg ye puan2..  saya target sampai 60kg dah la..kang susah pulak nak turunkan berat kang...
Padahal makan takdela melampau2..cuma selalu lapar..jadi selalu la makan..  Nasi masih lagi bukan priority..tak sedap... kecuali lauk singgang ke....lauk ulam2 ke..ha..tu laju..

Lepas dah timbang..time utk scan..mueheheh....

Ayoo..kebetulan baby tengah sangat aktif main2 dalam perut...  memang tgh rasa baby kicking kuat..
So bile scan...ha..elok je baby KICK doktor tu..sampai doc tu cakap VERY MASCULINE....  Aktif dan sihat...jantung ok...everything ok...
Banyak kali die terjah2 kaki die kat doctor..geli kot orang usik2 perut mummy (ini pun duk menendang dalam perut..tau la tu org tgh borak pasal die)..

Sangat kuat..sampai naik segan dengan doktor..sebab die dah macam tendang doktor tu..huahuahua...

Rasa sangat bahagia..selama ni duk rasa je die tendang2 dalam perut...sekali masa die menendang tu boleh tengok kat dalam screen..sangat2 seronok...
Sekarang kalau die tendang..dah boleh tahu die tendang macam mana....

Dan sejak balik dari scan..die behave sekejap je..pastu die sambung tendang sampai saya tak boleh tido...sangat kuat....  Ni pun sama...

Dulu saya ingat dia nak main hide and seek...cuba teka die pusing arah mana...
Sekarang saya tahu...baby nak main wrestling...tak pun kick boxing..tak pun muay thai....hahahha








Maybe saya dah kene start beli barang baby berwarna biru...walaupun tak nampak lagi..tp doctor kata..daripada size kaki die yang panjang tu....macam kuar bebird...  haha..
Tak kesah la manja...apa sahaja...asalkan kamu sihat walafiat...

8 comments:

rATu kEBaYA said...

bestnya kalau betul dapat bebird kan.. hehehehe...

akak dulu klu dalam samar2 akak beli macam2 kaler.. tp paling suka beli biru, hijau, kuning dan pink.. tapi percayalah kalau bebird pakai pink nampak macho macam fahrin ahmad..

atty's said...

Amboi baby kan main lasak lagi ye..

agaknya dia marah kat doc..sbb kaco dia tido tuh .

Dee said...

beli biru kalo dpt girl pun apa salahnya..akak nk bg warning ni..third trimister biasanya berat badan akan naik mencanak2..walau mkn mcm biasa..hehehe..jgn terlebih sudah..

kaki tu kalo letih..letakkan di tempat yg tinggi tau..mcm dok kt opis tu..alaslah dgn kotak A4..elakkan bengkak, kalo kt umah..alas ngan bantal..

Ati Masrif said...

bila lasak macam tu

tandanya dia sihat...alhamdulillah

boboi yek..^____^

PuteriKureKure said...

wah! khalish ngan jaz ada geng nak main bola ni. hehe.

Yan said...

adhwa selamber je akak pakai kan baju kaler pink.. bukan beli tuk dia.. mmg asalnye kaklong dia pny
comel gak.. ehehe..

A D I A said...

betul tu, boboy ke gegirl ke janji sihat :) piya dulu kaki pjg, aktif tendang2 sgt. kuar2 gegirl jugak hehe.

Just Call Me Bitt said...

hahahhahhahaa beli color selain biru dan pink lebih selamat hehehe

Related Posts with Thumbnails