Wednesday, March 31, 2010

Baru darjah 6 dah menggatal!

Jangan kata budak zaman sekarang, masa zaman saya dulu pun...darjah enam dah mula nak menggatal. Sebenarnya masa tahap itu perkembangan emosi pun dah bermula. Kita mula curious tentang diri kita sendiri dari segi fizikal dan mental dan kita ingin tahu apa yang berlaku pada kawan-kawan yang berlainan jantina.

Maka adalah istilah "Cinta Monyet" (ha..ini istilah je..saya kan baik..manalah nak samakan manusia dgn haiwan,,..ish3x)

Saya mula bercinta masa tingkatan 1. Erm...nama dia Mohd Akmal Sa'adon kalau tak salah. Budak gemuk dan cerah. Dah tak ingat kat mana gambar dia saya letak. Saya bercinta dengan dia lama jugak la.. dari awal tingkatan 1 sampai la pertengahan tingkatan dua. Pastu Clash sebab dia dah tak suka saya... Boleh?....aahahhahha

Itu semua cinta monyet la masa sekolah dulu.

As well known, rasanya saya pernah cakap hubby saya tak ramai kekasih hati... Piirah mabuk.... Ramai rupanya... Tapi yang memberi kesan cuma dua. Saya dan D****....... Itupun masa dah besar...
Tapi masa dia budak-budak....dia mulakan Cinta Moneyt nya seawal darjah 6!

Dan yang paling sentimental wal mental mental ....dia masih simpan surat cinta 13 tahun dulu. Actually takdelah cintan cintun sangat....Lebih kepada surat bibit-bibit awal nak berkenal-kenalan....

Masa tengah menggodek-godek surat-surat cintanya dulu lah saya jumpa surat-surat cinta lain..ada yang bertaip komputer (which mean agak barulah kan...)..... Bertekak jugakla... Bukan sebab apa..sebab saya tak tahu..kalau tahu boleh gelakkan dia besar2 macam dia buat kat saya bila adik saya bukak cerita pasal EX Boyfriend saya "Si Ujang Belakang Pintu".....wakakkakakkaka

nak tengok surat cinta budak darjah 6 masa 13 tahun dulu?


Sorry..dah tersalah scan..terpotong pulak..malas dah nak scan lagi sekali...

Suratnya berbunyi begini :

Ikram 06 February

...Assalammualaikum...
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi mengirimkan sekeping kad Hari Raya tempoh hari. Sorrylah saya tak dapat membalasnya.
Thank keraa sudi berkenalan dengan saya. So..dengan tidak keberatan saya sudi menjadi kawan awak. Ha saya nak ingatkan awak, kalau nak bagi surat jangan bagi dekat kelas, nanti kawan-kawan saya nampak. jadi awak bagilah di padangke, di mana-manalah asalkan jangan di kelas sudahlah.
Heh! Kenapa awak cakap saya sombong sedang-kan awak tak tahu perkara sebenarnya. Masa awak tegur saya, saya masih ada "problem" (masalah). So saya tak dapat nak tegur sesiapa. Saya ni ada mood. kalau saya gembira saya akan ceria.

Ok lah saya harap awak tak marah pasal balasan surat.


Ikhlas,
M****
6 Progresif




Namanya saya padamkan....nanti ada pulak orang kata saya buat fitnah la...saya memalukan orang la..

Sepanjang saya membaca surat tu , saya tak putus-putus ketawa. Terkenang zaman dulu-dulu memang manis. Saya kawan awak...awak bukan kawan saya...Selang 3 minggu berkawan balik. Owh ya...ada gambar tau disertakan sekali. Tapi tak nak lah reveal. Mungkin dulu budak ni sweet je.. Tapi sekarang dah besar. Sebaya pun. Kalau open minded takpe. Kena yang kuno batak tak ingat..dah dia kata saya merosakkan rumah tangga dia..payahla kan...

Ingat lagi dulu. Mesti ada kawan-kawan yang jadi posmen. Takpun pesan-pesan dekat kawan. Seingat saya dulu, pernahla, tahan orang yang kita minat tu depan lab science la.. takpun selit dalam buku la... Tempat dating paling utama ialah padang sekolah. Lepastu kejap dgn orang ni..kejap dgn orang tu. Pastu pusing-pusing orang yang sama.... Ahahahaaha..... Kelakar...

Surat-surat cinta saya, saya sendiri lupa letak dimana.. Agak-agak terjumpa nanti boleh post kat sini..saje nak mengenang cerita-cerita lama....Ada yang tunjuk terang-terang... Ada yang main feeling-feeling tapi tak berani berterus terang...

Kelakar kan...

Agak-agak budak zaman sekarang macam tu tak? Rasanya mereka lebih canggih.. Email dan facebook.

Dah tiada surat-surat cinta. Ataupun penanda buku buat sendiri. Ataupun kad hari jadi buat sendiri.


Zaman dah berubah..harap-harap menatliti dan cara befikir pun berubah.. Bukan di zaman Pak Kaduk lagi...




Owh ya..hari ni tarikh akhir menghantar penyertaan anda untuk Ole-Ole Bali Contest!... Cepat-cepat hantar ya!



p/s : masa tackle budak ni, hubby bercerita kat kawan dia...dah kawan dia sapu plak...tapi masa tu takde simpan dalam hati sebab budak2 kan...dah budak ni melekat dgn kawan hubby sampai dah nak kawin pun boleh terkantoi lagi..adeessss......kengkonon cinta pandang pertama la.....adeesss...geli ar..geli.....

15 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Awalnya bercinta.....Akak innocent giler sampai lepas SPM baru nak belajar tulis2 surat segala....walaupun Hubby Akak tu my classmate since Form 1....itu namanya jodoh kan!

i_sofia said...

hehehe.. kecik2 dah pandai yer.. x dinafikan perasan ingin tahu tu actually yg menguasi diri.. hehehe.. saya masa kecik ada teman gaduh.. mmg gaduh sungguh.. lastly, jadi hubby sendiri.. kekekek.. boleh refer entry ni: http://zzsweetheart.blogspot.com/2010/01/my-love-tag-from-nana-eyriqazz.html..
tp sesekali ingat balik.. nak gelak guling2 kan??

Queen said...

kak watie : bukan saya ya..ini hubby tau...saya lewat sikit..form 1..hihihhi.....

bercinta bagai nak rak masa zamn poly..last2 kahwin dgn senior sendiri (my hubby) yangs aya benci giler ah...hihi

Sofia : betul..rasa nak tergelak guling2...kelakar

mrs.ecam said...

kah3 klako...klako...aku xdek la awal sngt bcinta...surat2 cinta x main la...aku de surat cinta dr hubby aku jek sbb ktorg kwn dr umo 18 lg smpi la kawin nie ha,...alhamdulillah...ms aku dl henpon mhl...x mampu nk bli so pki surat jek...klu bce blk kompom aku gelak guling2...kih3

Dee said...

pergh..darjah 6 dh bercinta..awal tuh..hihihi..

Jemari Seni said...

Queen! yg penting pembuka ayat adalah ayat rasmi.... muuhahhahahaa..
Hakak form 1 baru start monkey love... tu pon member yg bagi boipren dia kat Hakak... hahhahaa lawak gila! boley plak main pas-pas kalau dah tak suka.

puterikurekure said...

hehehe. kite darjah 6 bengong2 lagi.

start belajar bercinta masa form 2. hehehe. klakar la plak bila dikenang2.

Queen said...

mrs ecam : surat cinta dari hubby yang dulunya pakwe pun seronok juga utk dikenang...kikikiki

kak dee : awalkan..gatai betul hubby saya tuh..hihihi

kak ogy : ahahaha...format kene betul la kak..ahaha..betul2..aklau tak suka pass2 kat kawan2 tu biasa..hahahha

puteri kure2 : kelakar kan...siap clash nangis2 pastu dah okeh couple lak dgn org lain..penuh dramatikus...ehehehe

cikbedahlaser said...

weeeeeeee.. plis plis plis..kamu jgn nakal...
ahahahahahahahah
aippp no no no.. kecik2 dh gatai... nasib x kawin lps hbs skolah...
tp best kan mengenang kisah lama...
sy ade baca surat2 suami drpd ex-ex n pen pal dia.. ahahahahah nasib la kena ejek...die je x minat nk skodeng2 sy punye..klu tak lg byk jumpe ko.. ahahah

Queen said...

cik bedah : tahu takpe..kita punye lagi banyak..sebab tu simpan elok2...mauahahhahha

Mimy Hamid said...

takpe tak gatal awal lambat le kawen nya...macma haku ni..hehe

mEMYselfandi said...

hehehhe..dulu letak bedak kat surat cinte=p

Pinky Angel said...

errr.. saya tak igt brp org ex bopren saya. yg official 6-7 org. yg x official brp tah. hahahahahaa

saya dulu mmg gatal.

surat saya and hubby yg pertama (tahun 2000) masih ada dlm simpanan ok???

Balqis Jaafar said...

merantau jap.
terbaiklah cerita ni! :)

Queen said...

mimy : mak2 kata..kalo ko dah gatal sangat..kawen saje...masin mulut ibu tu..boleh?..ahahahaha

memyselfandi: betul2..bedak johnson and johnson...pastu bukak terbersin2...hihi

pinkyangel : waahahhhha...cipta rekod tu...still simpan?,..memang sentimental la u...i tak ada ...dgn hubby pakai sms je...

balqis : jemput datang lagi tau.... :)

Related Posts with Thumbnails