Wednesday, March 24, 2010

Sekarang saya dah tahu kenapa "Saya Pelik betul..."



Sekarang kalau refresh page saya dia keluar benda di atas ni...kenapa ya?
Ada sesiapa yang tahu?



UPDATE !!

Selepas menggodek2 beberapa blog yang mengalami masalah serupa, maka saya jumpa jalan penyelesaiannya... Bukanlah apa, sangat mengganggu gugat sesiapa yang membuka blog yang ade benda keluar2 ni. Dah la sebelum ni berperang dgn free advertise Widgeo..ini yang Geng Blogger pulak.

Dengar kata Geng Blogger di hack. Siapa sajelah yang busuk hati dan dengki tu...
Jadi siapa-siapa yang ade link ke Geng Blogger akan menerima pop out window yang menyemak tu tau.

Cara nak hilangkan..:
1) Buang logo Geng Blogger dalam blog page anda! (dalam kes aku aku takde logo...tapi still keluar....)

2) Sila check kot-kot anda letakkan dalam blog list ke..atau apa-apa link yang direct ke Geng Blogger. Ha..remove juga...

Alhamdulillah..lepas remove itu Bloglist..dah ok dah....

So, selamat mencuba!



p/s : tengah menahan sakit Full Moon...inilah antara sobab tiap2 bulan saya MC ye encik bos dan rakan2 opis....(rakan opis saya lelaki belaka,ada pompuan pun tak ramai)....

7 comments:

fazemy said...

La akak ingt ko buat entry password td. Hemmm tak tahu. Virus kot. cuba tanya yg lbh teror.

fazemy said...

Akak rasa dah tahu kenapa. Ko ada register kat gengblogger ke? GB tu kena hack dan under maintenance skrg ni. After diorg fix the problem blog ko ni akan oklah kot. Kira satu kena hack smua berkait la ni.

Queen said...

sangat tak best..some more..saya dah lama tak boleh log in dalam geng blogger ni tau..menyampah je

Ms AiReEn MoHd said...

haah aku pun same....aku klik cancel jerk..tah ape kene lak gitu ekkkk...bodoh tul la...tu macam mane nak ilang tah

Ms AiReEn MoHd said...

oo pasal geneg blogger ehhh ishkkkk patut la pun..aku da buang bende tu da...logo kat geng blogger tu..tapi aku nak buang name kat geneg blogger tak leh..aku buh id kat geng blogger pun tak leh gak ni...apsal lak ekkk???

cikbedahlaser said...

wooo akhir nye cite ni kuar...
dr aritu mau tny sume GB nih...
asal masuk je blok ahli GB...
ade kuar mende ni...

ingt kan korang wat pakatan membenteras C&P..tp boleh plak C&P...

kaedah nye...kena hack.. ooo gitu...

Dee said...

oh..patutlah ada keluar benda ni..dee pelik gak..ingat virus ke apa..rupanya sapa yg register kt gengblogger ek..hehehe..

Related Posts with Thumbnails