Monday, March 22, 2010

Kematian paling lama...

Semalam saya dan hubby 'mati' paling lama...

OK2..cerita dari awal.. Hari Sabtu Hubby ade kelas.... Then lepas kelas rehat di rumah Mama, petang sikit ke One utama. Ada Sale di Jusco. Tapi tak beli anything special. Cuma beli ikut tujuan.... Beli 'sotong' dan 'apam kering'.. Semua dah kecut-kecut je yang tinggal dalam almari.. ekekeke... Tak senonoh betul..

Kemudian alas perut, kemudian.......erm....erm..saya dah lupa apa yang saya buat hari sabtu....ahahhahha...ngokngek......


Yang saya ingat..hari ahad bangun awal...then ke hotel Singgahsana di Petaling Jaya untuk siapkan Raja dan ratu sehari Syah dan Roz.. Tema Gold....
Makan sampai dua round sebab makanan dia sedap... Sirap minum bergelen-gelen.

Petang tu ingat nak ke Putrajaya untuk tengok pameran Belon Panas... Tapi harapan itu terkubur di tengah jalan... Gaya macam nak hujan.. Betul-betul hujan lebat. Jadi, aktiviti paling best ialah tidooo...

Kami tido dari jam 5 petang sampailah saya terjaga jam 11 malam.. Kemudian sambung tidur balik sampailah jam 2 pagi, lapar.....

Jam 2.30 pakai baju ala kadar, sarung sweater, pergi drive tru Mc D, lepas makan.....mata dah tak boleh lelap. Paksa-paksa lelap. Pagi tadi mengantuk ya amat walaupun tidur dah berlebih-lebihan...

Hebatkan..kami 'mati' begitu lama... Inilah penangan saya nak FullMoon.. Samada Rajin atau MALAS macam babun tua.....ekekkeekek......Hubby sukalah...pertama kali tidurnya tidak diganggu..

Pagi tadi hubby yang siapkan sarapan saya...ekeke...Sapu perut dan belakang saya dgn Balm, baru dia bersedia lepaskan saya pergi kerja.... And he looks so worried today....Hurm..nape ek...





p/s : mak saya kata..tido tu mati.....

8 comments:

cikbedahlaser said...

hahaahahah best kan dpt tdo sepjg hari..
kami pon pernah buat... masa annvsry kami... xde xtvt..jd kami tdoooo je... 17jam kot total masa tdo kami...

last sekali bgun pukul 4 pagi.. cri mkn...n lepak d dataran merdeka... smpi sbuh..lps tu..blk smbung tdo lg.. hahahha x senonoh...

puterikurekure said...

wahhh!!!!!!
bestnye tidor lama2.

Queen said...

cik bedah : beeesssstttt..tp badan jadi penat dan makin malas....

puteri kure2 : beeeessttt....tp jgn di amalkan..nanti badan lemah (ceh..pandai je aku nasihat org..padahal sendirik pun buat..wakkakakak)

Dee said...

masa berdua ni leh ar tido gitu pya lama..dh ada anak sok..masa tu lah dorang sibuk bangun n sepah 1 umah..huhuhu..

Jemari Seni said...

huhuhuhhu.. bestnyer Dik dpt tido marathon macam tu..
Hakak dah beranak pinak time budak tido baru dpt lelap mata klau tak kena kacau jer la.

Queen said...

kak dee : itu yang kadang tu tak sanggup nak lepaskan kenikmatan berganda ni..ekekkek

kak ogy : betul2..saya dulu kaki kaco mak saya tido..anak saya nanti mesti balas balik kan..sob..sob...ahahaha

cikbedahlaser said...

aah..mmg bgun jd malas.. n bdn sakit.. tu pasal wat lg satu round..tido x nk bgun2.. ahahahaha

btol la.. nikmati la hdup berdua ni... selagi lom ber8.. hohohoho

luna_e said...

ek ei...layout u mcm my fren punyer..name die sara...hehe salam..

Related Posts with Thumbnails