Tuesday, March 16, 2010

Kenapa saya senyap 2 3 hari ini?

Suka cita saya nak maklumkan..kerja-kerja saya yang berlambak tu dah selesai. Khamis dan Jumaat minggu lepas saya stayback...hari jumaat lepas paling lewat saya balik dalam tahun ini...Jam 9.30 malam....Ya....sangat bagus untuk meng'jam'kan otak....

Balik dah lewat, masak simple2, makan terus tido.

Hari sabtu.... Kami bersiap untuk pergi kenduri di rumah Pakcik Khidir...Di Kajang. Itu adalah untuk mewakilkan ayah sebab ayah kerja hari sabtu.

Selsai kenduri pukul 2.30.... rehat sekejap di rumah Abang Ain di Sek Teknik Kajang, kemudian bergegas pula untuk menjenguk rumah cik yang dah nak mulakan balik pembinaan di Sg Ramal Dalam. Rumah tu nanti akan dijadikan rumah singgah kami. Cik nak beri pada Yong tinggal di situ. Tapi hubby dengan saya dua-dua tak setuju.... Nanti nak pergi rumah tu dah tak rasa rumah family..rasa rumah Yong...Tak seronok...

Rumah cik tu best...ada tanah di bahagian tepi....dan banyak hall.. Tak sabar nak tunggu rumah tu ready..
On dat day kami cuma datang melihat untuk sort out ape yang perlu dibuat. Sementara Hubby pulak sibuk menebas semak samun. ... Suka betul saya tengok dia buat kerja... Sebab dia tiba-tiba nampak macam macho sangat..yeay!...Suka....kikikikiki.


Tiba-tiba hari dah hujan....berkemas balik. Singgah di rumah Abang Ain untuk lepaskan Maghrib, pukul 8.30 bertolak balik. Terus menuju ke TTDI untuk bayar bil, buat semua urusan bank. Selesai semua dah jam 11 malam....

Bertolak pula ke Sri Damansara untuk tolong member hubby, Azlan... Dia kahwin hari Ahad tu. Jadi tolong dia pergi pasang pancang papan tanda....Selesai pasang pancang dah pukul 2 pagi. Haiz..badan dah bau semacam...

Tak jadi tidur di rumah Mama sebab dah lewat..balik tido rumah sendiri...

Hari Ahad, pun bangun pagi-pagi... Sebab ada dua kenduri on dat day.

First pergi kenduri Yeob, Adik Kak Zah (kakak ipar saya&hubby)....Itu di restoran Nelayan, Titiwangsa. Tema warna oren. Makanan dia sedap jugak lah...
Masa hari ini jugaklah dapat jumpa awek Hisyam (abang hubby)..... cantek...macam Model....Hubby tak berkelip mata tengok....ada nada-nada cemburu sebab makwe Hisyam cantik...Saya tak cantek...hahahahhahaa Apakah?....




Di Restoran Nelayan ni dapatlah ambil gambar sebab semua tetamu duduk serentak dan tunggu pengantin segala... jadi ada time. yang lain-lain tu memang tak sempat... Mana taknya...Saya menguruskan anak-anak buah ...menguruskan diri sendiri..berkejar sana sini..Haiz...


Selesai kenduri Yeob, hantar Mama balik.... Kemudian bergegas ke Kenduri Azlan pula. Masa kami sampai hujan panas dan kenduri pun dah kemas2. Tak makan pun..sebab dah kenyang sangat...Minum sikit dan saya tapau tapai... Lepas jumpa Azlan dan isteri dia (isteri dia cantik..nama Aina....Cantek sangat).....kami pun bergegas balik sebab ada app pukul 4 dengan customer...

Tunggu punya tunggu, call lagi...tak angkat...terus bergegas jumpa Rahimi di Denai Alam....

Kami berbincang untuk buat package plan Wedding Garden at Horse Club di bawah Denai Alam Recreation & Riding Club Selangor (DARC)... Sebenarnya Club ini adalah badan amal untuk membantu anak- anak yatim. Jadi kelak Wedding yang dilakukan di sini akan disalurkan sebahagiannya kepada anak- anak yatim...See...kahwin sendiri tu dapat pahala..dapat lagi pahala sebab memnbantu anak yatim. Di Club ini boleh belajar naik kuda dengan harga yang sangat murah. So, sesiapa nak join bolehla...






p/s : maafla..entry pun tunggang langgang....

9 comments:

Jemari Seni said...

Adeh! Dik Hakak baca pon penat camne...? Banyak benor aktivitinyer.
Kalu Hakak tak kose la nak terkejar sana sini dah! Lutut dah mengigil! hehehe

fazemy said...

Denai Alam tu kat mana? cam bestnya naik kuda.

cikbedahlaser said...

fuhhhh....mmg sgt bz.... owhhhh

nasib baik dpt blk keje pukul 930... klu x blk lnsung... owhhh

Queen said...

kak ogy : pe boleh buat..jadual padat sampai bulan 4...huhuhu...

kak emy : dekat shah alam...kalau akak nak buat apa2 event kat sana macam annivesary ke, birthday ke..just bgtau nik...best..buat event dalam suasana garden dan ada kuda yang berlari2 di sebelah kita...ejeejhehe

cik bedah laser : memang sangat busy..sampai nak menapas pun tak sempat..ahahha

puterikurekure said...

kite yang baca ni pon termengah2 . penat nooo....

Pinky Angel said...

ampun Nik,
sorry sgt2 aritu.. HP i pun bengong, tak kuar bunyi sbb dah selalu sgt bergenang ngan air liur anak i. adehhh

Queen said...

puteri kure2... : saya sampai merayu kat hubby nak rehat..sebabdah overdose penat..huhu

pinkyangel : eh..takpela...lagipun lama sikit i bleh meeting dgn partner i about our next wedding package..hehehe

Emy Omar said...

cuti sekolah musim kenduri kendara kan..padat ye aktivitinye..

Emy Omar said...

cuti sekolah musim kenduri kendara kan..padat ye aktivitinye..

Related Posts with Thumbnails