Friday, March 19, 2010

Kalau sedondon Baru romantis?

Ha...ini part yang agak unik untuk diceritakan... Saya pernah terbaca (ke tertengok ye...) tentang artis Malaysia yang paling romantis... dan antara perkara yang dinilainya ialah berpakaian sedondon. Lelaki dan perempuan pakai baju sama warna..sama pattern kadang-kadang tu. Bila berpakaian sedondon tu baru dikira romantis. Pasangan paling bahagia lah kata orang. Macam artis-artis kita ni....






Tapi saya dengan hubby tak pakai sedondon. Boleh kira dengan jari.... Masa kahwin, masa nikah, masa reception dengan raya haji yang sudah. Itupun muncung-muncung dia tak nak pakai sedondon tapi saya paksa jugak...ekekeke... Jadi kami ni tak romantis ke? (memang tak romantis pun.....kata KOMANDO...)...

Bukan tak ada langsung pakai sedondon..tapi kebanyakannya adalah secara kebetulan.. Ha..yang tu selalu..kadang-kadang dah setengah hari baru perasan warna baju kami serupa.. Lepas tu gelak sama-sama... Ha...yang ini selalu jadi. Agaknya kami ada chemistry.... Tak payah plan-plan..

Hubby saya punya alasan yang kukuh kenapa dia tak nak pakai baju sedondon. Walupun hampir-hampir sama sekalipun....

"Saya tak nak kelihatan macam boria atau pakaian beragam.."

Cess....ingat lagi masa bercinta dulu, siap kumpul-kumpul duit belikan dia t-shirt yang hampir serupa dengan saya punya blouse. Bila dia tengok nak serupa, terus tak jadi pakai T-Shirt tu. Sekarang kalau nak ajak pakai sama-sama pun dia tak nak. Macam-macam alasan dia bagi. T-Shirt tak best la (sila bayangkan dgn mimik2 muka sekali ya..), T-Shirt ketat la... Baju ni lagi best la... Adooi.... Masak...

Saya pun tak tahu. Kadang-kadang jeles bila tengok kakak2 ipar saya sedondon dengan abang2 saya atas kerelaan dan kehendak masing-masing.... Hari raya pun nampak romantik je. Saya ni, adessss...

Tak kesahla..kata isteri Komando..Apa barang pakai baju same kaler....

Tapi pagi semalam secara tak sengaja saya tergosokkan dia baju yang sama warna dengan yang saya nak pakai hari tu. See.......


Hubby yang perasan...dia cakap..

"Eeeehhh..baju kita sama lah hari ni...."

Saya pun apa lagi.."cepat-cepat ambil gambar"...ekekeeke

Nampak bahagia tak?Ekekeke..ke nampak GILA...ahahah
p/s : sila abaikan kotak2 tu ye..nama lagi bilik store..ekekekke


Akhirnya.....

Eh.mehla jamu mata dengan breakfast pagi semalam.... (dah satu hari baru nak post entry semlaam.....apparaaa...)


Wedges + Salad broccoli and mushroom + sosej = gemok!


Saya minum susu Dutch Lady Strawbery, hubby Teh O




Ok...tue jerla.... nanti update lagi...da....






p/s : klik2 la nuffnang saya kalau ada...sekarang tengah dapat buffered earning...manalah tahu boleh cash out amount tu kan..ekekke

8 comments:

puterikurekure said...

hehehe. siap ada pesanan penaja tu.
:)

ala yang. kite pon takde nya nak romantik2 pakai sedondon. cuma masa raya je la kena pakai sama kaler. sebab kalau tak sama satu family, kena marah pulak ngan Tuanku Permaisuri (ibu) kite tu..

:P

aYu said...

romantik la kak pic tu..
ehehe

Queen said...

puteri kure2 : kalau lah mak kita pun bising2 jugak, kan best, tak payah kita penat2 nak bising...ekekekke...pesanan penaja tu penting k!

ayu : romantik ke?ecececeh..tetiba termalu..

Pinky Angel said...

tak pakai baju sedondon pun saya nampak u guys berdua sgt padan & kiut. hehehe...

Queen said...

yana : sape yang kiut? i tau..i mesti lagi kiut dari hubby i...ekekekke....(perasan kejap..ekekekek)

Dee said...

cantiklah sis..kak dee xpernah tau hubby pakai baju warna apa..dia gi kerja masa k dee tgh membuta..k dee balik dia dh siap mandi..hahaha..

eynda said...

Sebijik perangai hubby akak...kalau pakai sedondon takmau...nanti nampak boria haha...tapi kekadang TERboria gak...feeling sama je boria atau tak...yg penting hati kan ;-)

Queen said...

kak dee " baik tak tau dari tau tp dia refuse dok ulang pakai T-shirt...ahahahha....

kak eynda : betul2...pagi tadi sampai bergado2 (baca : manja2) takmo pakai baju yang slightly same color....ahahha..tp memang sama je feeling dia kan kak eynda..mengada betul saya nie..ekekke

Related Posts with Thumbnails