Thursday, March 4, 2010

Bukan kangaroo....

Masa tengah meneliti turun naik saham yang aku laburkan di blog Kak Eynda.. (ehehehe..takdelah..aku kan masuk contest..tolong vote aku ye..sangat teruja nak menang ni..)... nampakla seorang blogger ni. Dia pun tolong vote juga... Jadi saja melawat blog dia, nak tambah silaturrahim sambil nak mengajak dia men'vote' aku (ahaha...tak boleh blah betul)... Kebetulan dia buat contect..jadi aku pun terasa nak join lagi...


Soalannya ialah
badan berbulu bukannya kucing...giginya panjang bukanlah taring...suka melompat bukan kangaroo...cuba teka binatang apakah itu.....???



syarat-syarat penyertaan
1.musti jadi follower aku -DONE!
2.buat entry pasal ini contest kat korang punya blog - DONE!
3.paling penting nih....jawapan mestilah dijawab dengan cara berpantun....tak kisah lah berapa kerat....paling koman pun kasiklah pantun 2 kerat....nak hantar berkerat-kerat pun aku tak kisah....yang penting jawapan tu betul..... - DONE!
4.hantar itu link yang korang buat kat blog korang kat aku.....err ayat berterabur...- DONE!
5.bagitahu sekali kat chatbox yang mengatakan korang dah join and dah tinggalkan link tuk aku melawat....- DONE!



DAN JAWAPANNYA IALAH.....
ehem-ehem..first time nak berpantun dalam blog nieyh


Anak kera terlompat-lompat
Terlompat di depan rumah Mek Nab
Bertelinga panjang berkaki empat
Jawapannya ku cuba "arnab"


Eheheh...cikgu Bahasa Malaysia, sila betulkan kalau salah ye susunan pantun saya tu. maklumlah..dah bertahun tak berpantun...



p/s : tiba-tiba rasa macam Tun Teja la pulak..ekeke

4 comments:

Jemari Seni said...

Bravo! Bravo!... harap2 menang!

Dee said...

good luck queen!!

Queen said...

thanks kak ogy..thanks kak dee...

eynda said...

gud luck ;-)

Related Posts with Thumbnails